Signe Dam fra Tåsinge har termin en måned efter, at ny barselsfond nedlægges. Det koster hende over 50.000 kroner.

Nicolai Piil Nielsen og Signe Dam fra Tåsinge venter deres andet barn den 1. maj, og det er ikke nogen særlig heldig dato.

I hvert fald ikke hvis man betragter datoen ud fra parrets økonomi.

Den 1. april nedlægger et borgerligt flertal i Folketinget nemlig en barselsfond for selvstændige, og beslutningen betyder, at parret fra Tåsinge går glip af et barselstilskud fra fonden på over 50.000 kroner.

Havde Signe Dam haft termin den 31. marts, ville der være rullet knap 8000 kroner ind på parrets konto hver måned i Signe Dams barselsperiode.

- Politikerne siger, at de ønsker at støtte iværksættere, og de opfordrer os samtidig til at få flere børn, men det harmonerer da ikke med, at man nedlægger en ny ordning for iværksættere i den fødedygtige alder, siger Signe Dam, der har haft sin egen frisørsalon i tre år.

Barselsordningen blev til under den forrige regering, men har siden været udsat for økonomisk rod. Det har fået de borgerlige partiet til indlede en nedlæggelse af ordningen, mens de røde partiet i Folketinget ønsker en ny barselsordning for selvstændige erhvervsdrivende.

Læs mere på Mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis fredag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle

Regeringen vil skrotte barselsfond for selvstændige

Selvstændige græder ingen tårer over nedlagt barselsfond

Nu får selvstændige deres egen barselsordning