Hver gang Banedanmark mener at have rettet signalfejl, vender den tilbage

Svendborg/Stenstrup: En lille flok af Banedanmarks teknikere sveder i deres neonorange arbejdstøj.

Siden onsdag eftermiddag har de arbejdet intenst på at finde den fejl, der gør, at der ingen tog kan køre på strækningen mellem Svendborg og Stenstrup.

Men lige meget hjælper det. De kan ikke finde fejlen.

- Det er virkelig frustrerende, lyder det fra Tom Birk Larsen, områdechef i Banedanmark Teknik.

- Det er sådan en fejl, der kommer igen lige så snart, vi tror, vi har fikset det og er på vej væk. Det driller os helt vildt, siger han.

Torsdag formiddag lød meldingen fra Banedanmark, at fejlen ville være rettet og der igen ville køre tog klokken 14 - et døgn efter, at fejlen opstod.

Men den prognose holdt ikke vand. Klokken 14 var det stadig busser, der kørte passagerer til og fra Stenstrup og Svendborg.

Samtidig lød en ny melding fra Banedanmark, at der ikke vil køre tog resten af døgnet. Det betyder, at der tidligst går tog på strækningen igen fredag tidlig morgen.

- Det er vi rigtig ulykkelige over. Alle de mennesker, vi generer, siger han og forklarer:

- Det handler dybest set om, at vi ikke kan stille signal på den strækning. Det vil sige, at vores sikkerhedssystem ikke virker. Det viser rødt hele tiden. Sagt på en anden måde: Vi kan ikke se, om der er tog eller ikke tog på den strækning, så det vil være fuldstændig uforsvarligt at sende tog derind. Det er derfor, vi sætter busser ind, lyder det fra Tom Birk Larsen.

Han kan intet sige om, hvornår fejlen bliver fundet og rettetn.

Til gengæld har han et løfte til pendlerne, som har lidt under bøvlet.

- Vi kæmper. Vi gør alt, hvad vi kan og har alle kræfter på dernede. Vi har også lidt ekstern hjælp på, men vi kan simpelthen ikke finde fejlen lige nu.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
3
Pendlere strømmer til facebookgruppe

Pendlere strømmer til facebookgruppe

Svendborgbanen: Togene kører igen

Svendborgbanen: Togene kører igen

Om Tog til tiden

Om Tog til tiden