Balladen på Svendborgbanen: Sydfyn får ny klub for pendlere

Natasja Thrane Vium Rasmussen tog i august initiativ til en side på Facebook for utilfredse pendlerne, og nu bliver hun talsmand for en ny pendlergruppe.
Foto: Katrine Becher Damkjær

Balladen på Svendborgbanen: Sydfyn får ny klub for pendlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Initiativtager til Svendborgbanens pendlergruppe på Facebook laver nu også en pendlerklub.

Opdateret med kommentarer fra Anne Fiber, talsmand for Østfyns Pendlerklub.

Svendborg: De store problemer på Svendborgbanen er nu direkte årsag til, at Sydfyn får en ny pendlerklub.

Initiativtageren er 21-årige Natasja Thrane Vium Rasmussen, der i august startede en gruppe på Facebook for pendlerne på Svendborgbanen og altså nu ønsker at organisere pendlerne yderligere.

Hun har hidtil afvist at stå i spidsen for en ny pendlerklub, men sidste uges dialogmøde og de kaotiske forhold på banen mandag morgen har fået hende til at skifte mening.

- Pendlerne var rasende, og så tænkte jeg: Ok, det er nu, vi skal handler, forklarer Natasja Thrane Vium Rasmussen.

Hun henviser til afgangen fra Svendborg mandag 7.02, hvor der kun var ét vognsæt, og hvor toget allerede ved Svendborg Vest var så proppet, at man måtte opgive at klemme de ventende passagerer ind på stationen i Ringe.

- I stedet for udelukkende at fortsætte mudderkastningen på Facebook, er der behov for at vi organiserer os yderligere, hvis vi skal have nogle resultater, og derfor starter vi nu en pendlerklub med mig som talsmand, siger hun.

Vil tages seriøst

Natasja Thrane Vium Rasmussen fortæller, at hun blev inspireret på sidste uges dialogmøde, hvor talsmanden fra pendlerklubben på Østfyn, Anne Fiber, mødte op og fortalte om sine erfaringer.

Den østfynske pendlerklub har eksisteret i et år og kan fremvise flere konkrete forbedringer for pendlerne. Dels har DSB splittet strækningen Ringe-Odense-Nyborg op i to, så forsinkelser ikke spreder sig, og desuden har pendlerne fået genindført tidligere afgange i køreplanen fra Nyborg, så det nu er muligt at møde på arbejde klokken syv om morgenen i både København og Trekantsområdet.

- Vores helt store resultat er dog, at vi i den nye køreplan, der træder i kraft den 11. december, har fået et intercity-stop i Langeskov, siger Anne Fiber.

- Det har vi opnået ved at organisere os med en officiel talsperson og ved at aftale nogle mål, som vi er gået efter, så det ikke bare bliver raseri på Facebook for frustrationens skyld, forklarer den østfynske pendlertalsmand.

Det er resultaterne fra Anne Fiber og den østfynske pendlerklub, som har inspireret Natasja Thrane Vium Rasmussen til at stå i spidsen for en ny sydfynsk pendlerklub.

- Jeg tror på, at der er større chancer for at blive taget seriøst og få forbedret forholdene for pendlerne, hvis vi organiserer os, og det er derfor, vi nu laver en pendlerklub, siger Natasja Thrane Vium Rasmussen, der i løbet af kort tid vil inviterer pendlerne til et stiftende møde.

Pendlergruppen på Facebook har i løbet af to måneder fået over 800 medlemmer.

Balladen på Svendborgbanen: Sydfyn får ny klub for pendlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce