Baggårdteatrets præmiesæson: Tag på Øhavsvandring med Lars Mikkelsen

Baggårdteatret sætter alle sejl til for at sikre sit publikum en forrygende sæson med to egenproduktioner. Foto: Baggårdteatret

Baggårdteatrets præmiesæson: Tag på Øhavsvandring med Lars Mikkelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baggårdteatret er klar med sit sæsonprogram: Lars Mikkelsen tager vandrere med på et audioeventyr langs Øhavsstien, og Karin Michaëlis' liv danner rammen om ny stor satsning.

Svendborg: Teaterdirektør Jakob Bjerregaard Engmann kalder selv sæsonen 2019/2020 for en præmiesæson.

Efter et par solide sæsoner med flere roste forestillinger, er der blevet opbygget så meget kapital og publikumsmæssig goodwill, at Baggårdteatret tør kaste sig ud i to store satsninger.

- Kulminationen bliver "Jagten på det gode menneske" om forfatteren Karin Michaëlis' dramatiske liv. Med det stykke afslutter vi vores fokus på Svendborg-forfattere, og så skal vi til at lave noget nyt, siger Jakob Bjerregaard Engmann.

Teatret har tidligere produceret stykker om Tom Kristensen og Bertolt Brecht.

Baggårdteatret tør også binde an med en helt ny og meget anderledes slags teater, hvor Det Sydfynske Øhav og Øhavsstien bliver scenen og den enkelte publikummer bliver aktøren.

- Det er to store produktioner, som vi laver 100 procent selv, siger Jakob Bjerregaard Engmann.

Her kommer teaterdirektørens fire højdepunkter for den kommende sæson:

1 Jagten på det gode menneske
Teatersæsonen kulminerer i slutningen af feburar med stykket "Jagten på det gode menneske" om forfatteren Karin Michaëlis liv. Foto: Baggårdteatret

Med base i huset Torelore på Thurø levede forfatteren Karin Michaëlis et begivenhedsrigt liv gennem de to verdenskrige i forrige århundrede. Det er det liv, som Baggårteatret har bygget forestillingen "Jagten på det gode menneske" op om.

Karin Michaëlis er gradvist blevet glemt i den brede offentlighed, men det ændrer ikke på, at hendes liv er et teaterstykke værdigt. Dels levede hun et lettere omflakkende romantisk liv, dels turde hun tale fascismen og nazismen ret imod. Både på skrift og på foredragsturneer rundt i nærmest hele verden.

"Jagten på det gode menneske" er skrevet af den Reumert-vindende dramatiker Julie Maj Jakobsen og med ny musik af det unge stjerneskud Katinka Bjerregaard.

Katinka står selv på scenen sammen med Josephine Nørrring, Anders Budde Christensen og Meike Bahnsen.

- Det er virkeligt respekterede skuespillere, og det er et scoop at få dem på scenen i Baggårdteatret i Svendborg, siger Jakob Bjerregaard Engmann.

Der er verdenspremiere på stykket den 22. februar næste år på Baggårdteatret.

2 Sundets stilhed
Teaterdirektør Jakob Bjerregaard Engmann er stolt over, at det er lykkes at få to kapaciteter som Lars Mikkelsen og Tom Wlaschiha med i en helt ny form for teaterproduktion i det sydfynske. Foto: Baggårdteatret

Det er nærmest umuligt at beskrive med ord, men lad os forsøge:

Stykket "Sundets stilhed" er et audioeventyr på en seks kilometer lang strækning langs Øhavsstien fra centrum af Svendborg til Brechts Hus. Undervejs vil skuespillerne Lars Mikkelsen og Tom Wlaschiha, kendt fra blandt andet Game of Thrones, på henholdsvis dansk, engelsk og tysk udfordre vandrerens forestillingsevne og opfattelse af sig selv som publikum.

Det foregår via en app, man kan købe for 60 kroner, og et par høretelefoner, så man kan høre fortællingen.

- Det lydmæssige rum bliver gnisten, som skal antænde folks fantasi, siger Jakob Bjerregaard Engmann.

Lydfortællingen er skrevet af Jesper Wung-Sung, Josefine Ottesen og Mikael Josephsen og trækker tydelige tråde til Tom Kristensen, Bertolt Brecht og Karin Michaëlis.

- Man møder tre levende og tre døde Svendborg-forfattere undervejs i fortællingen. Det bliver en filosofisk rejse om stedfølelse og flugt, hvor vandreren undervejs bliver stillet nogle eksistentielle spørgsmål, siger Jakob Bjerregaard Engmann, som er spændt på resultatet.

- Det er aldrig prøvet før, men både Svendborg Event og Geopark Det Sydfynske Øhav har været fyr og flamme for at vi gør Øhavsstien til scenen, siger han.

3 B Tours - Turen går til
B Tours har vist sig at være en succes, og de første billetter til årets seks forestillinger er allerede solgt. Foto: Baggårdteatret

Fra midt i september til slutningen af april sørger Baggårdteatret for klimavenlige rejser, hvor det meste foregår i fantasien. Det er i regi af teatrets succes B Tours, hvor lokalområdet seks gange bliver brugt som kulisse til fortællinger, sang, sækkepibespil og kædedans.

Teatret lægger ud med at omdanne teatersalen til Færøerne for en aften med sang og kædedans ved Den Færøske Forening på Fyn. Senere går turen til Hvidkilde Gods, som bliver forvandlet til et spøgelsesslot, Gudme, hvor arkæolog Per O. Thomsen og forfatter Erik Nielsen fortæller om Gudme og GOG i fortid og nutid, Danninghus på Tåsinge, hvor man midt i januar kan genopleve 70'ernes charterferie med pool, sangria og paella, Retten i Svendborg og Svanninge Bakker med sækkepibe og whisky.

- B Tours er for svendborgensere med hang til vinterdepression, og det er hurtigt blevet meget populært, siger Jakob Bjerregaard Engmann.

4 Forrygende gæstespil
Baggårdteatret er igen i år vært for en række gæstespil, blandt andet "Fortællingen om et gæstebud". Foto: Baggårdteatret

Baggårdteatret lægger også i denne sæson scene til en række gæstespil. Når det belgiske musikteater Walpurgis kommer til med forestillingen over Carsten Jensens roman "Vi, de druknede", så sker det dog ikke i Svendborg.

Sådan en forestilling kan jo nærmest kun sættes op i Marstal, og det bliver den fra 6. til 10. august i HCC Bådeværft.

Til september udfordrer koreografen Palle Granhøj nøgenheden med danseforestillingen "An Eve to an Adam".

December står i madens tegn med "Fortællingen om et gæstebud". Her inviteres publikum til et festmåltid med inspiration fra Karen Blixens Babettes Gæstebud. Det er madteater, som også publikum får lov at bide i.

Resten af programmet, som også inkluderer repremierer på stykkerne "Danneborg" og Knud Romers ABC" kan ses på Baggårdteatrets hjemmeside.

Baggårdteatrets præmiesæson: Tag på Øhavsvandring med Lars Mikkelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce