Over 200 borgere tog til stranden i Christiansminde for at markere modstanden mod bebyggelse i strandkanten

Hold nallerne fra vores kystlinje.

Det var budskabet fra de omkring 200 borgere, som søndag eftermiddag var med til at tænde bål og fakler på stranden i Christiansminde for at gøre modstand mod regeringens planer om at gøre det nemmere at bygge langs kysterne.

Det var Danmarks Naturfredningsforening stod bag arrangementet, som foregik rundt om i hele landet.

I Christiansminde var det dog ekstra aktuelt, da regeringen i efteråret godkendte et af 10 kyst-forsøgsprojeketer , der sætter lovgivningen ud af kraft - nemlig et øhavscenter ved Hotel Christiansminde.

- Det handler om, at vi gerne vil have, at strandbeskyttelseslinjen bliver håndhævet, som nu og sikrer, at der ikke kommer byggeri i strandkanten, fortæller formanden Danmarks Naturfredningsforening Svendborg, Rene Chetronoch.

Danmarks Naturfredningsforeningsforening havde i øvrigt også sendt præsident Ella Maria-Bisschop-Larsen til Svendborg for at tale til arrangementet.

Læs mere i Fyns Amts Avis mandag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
2
Hotel Christiansminde parkerer planer om øhavscenter

Hotel Christiansminde parkerer planer om øhavscenter

100 i fakkeloptog i Rudkøbing

100 i fakkeloptog i Rudkøbing

Video: Tidligere Venstre-minister bange for ny planlov

Video: Tidligere Venstre-minister bange for ny planlov