Politiet mener, brandene på Svendborg Havn er påsatte og har sikret spor.

Bådejer Peter Damby fra Thurø er dybt chokeret over, at den båd han sammen med venner har brugt tre år på at sætte i stand, nu ligger som en rygende bunke glasfiber på Svendborg Havn.

- Ja, den kom i vandet mandag. Vi ville gerne have en lang sæson i år, fordi båden har stået i en hal på land så længe. Jeg havde fået plads hos Svendborgsund Marina, men den bliver der ikke brug for nu, fortæller Peter Damby og tilføjer:

- Jeg ville have sejlet den videre allerede mandag eftermiddag, men der manglede en dims i den ene motor, og forretningen havde lukket. Faktisk overvejede jeg så at sove i båden sammen med min søn for at kunne holde øje med den, så man må sige, at skæbnen i den forbindelse har været på vores side.

Fyns politi arbejder ud fra en teori om, at branden var påsat, og det samme var sandsynligvis en brand i en glasfiberjolle, som lå fortøjret ved en træbro i nærheden af roklubben.

- Vi har sikret nogle spor på stedet, siger politiassistent Gert Petersen fra politiet.

Den første alarm om brand gik klokken 04.25 tirsdag morgen. Meldingen lød på, at en bygning på havnen muligvis brændte, men det viste sig at være den store, 32 fods glasfiberbåd, der stod i lys lue.

Mens brandfolkene havde travlt med at få slukket den brændende motorsejler og senere trukket den på land, indløb en ny melding om ild i en anden båd.

Se efterslukningsarbejdet

  • Af: