Ejendomsmægler fra Svendborg studsede, da han så sin elregning. Og den er da heller ikke helt lille

Svendborg: 26.202.820,91 kroner. Det er det krav, medejer af Nybolig i Svendborg Uffe Jeppesen har fået fra Sydfyns Elforsyning.

Beløbet skal angiveligt dække Uffe Jeppesens brug af el og bredbånd fra 1. oktober 2015 til 1. marts 2016 - altså fem måneder - og han har lagt et foto af fakturaen på Facebook, hvor han har givet den kommentaren "Hovsa, der røg jeg i overtræk i dag".

Det vil dog næppe komme som en bombe for nogen, at han ikke behøver at betale den.

- Vi har begået en fejl, lyder det fra Claus Holm Andersen, der er kunde og markedschef i Sydfyns Elforsyning.

Forklaringen er ikke fri for at være en smule teknisk.

Ingen forbindelse

Claus Holm Andersen forklarer, at selskabet har fjernaflæste elmålere, og at det af uvisse årsager en overgang var umuligt for systemet at komme i kontakt med Uffe Jeppesens måler.

Derfor har samme system automatisk sat ham til et anslået forbrug, og på et tidspunkt har han fået sat en ny måler op.

Og her er det gået galt.

For det anslåede forbrug var sat for højt, og da systemet pludselig registrerede nogle tal, som var mindre end dem på den seneste regning, så tænkte det, som elektroniske systemer nu engang gør.

- Det konkluderede, at hans måler var løbet hele vejen rundt og var startet forfra, og derfor fik Uffe Jeppesen så stor en regning, siger Claus Holm Andersen, som dog ikke forsøger at give elektronikken skylden.

Rådgivning tilbydes

- Vi burde have fanget den, inden vi sendte regningen ud. Det er en fejl, der ikke må ske, siger kundechefen, der desuden oplyser, at han har været i kontakt med Uffe Jeppesen - som har taget det hele med et smil.

Det gør de i øvrigt også i kommentartråden på Facebook, og formanden for Sydfyns Elforsyning, Søren Bøving, holder sig ikke tilbage.

"Tak for støtten til vores lokale elselskab - jeg vil dog anbefale et besøg af en energi­rådgiver", skriver han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.