Svendborg: Er du træt af at betale for at parkere i Svendborg, så er der godt nyt.

Fra fredag morgen er det nemlig gratis at parkere på de kommunale pladser i byen, og det gratis tag selv-bord varer til og med 2. januar.

Initiativet er dog ikke udtryk for, at kommunen er i gavehumør, fortæller Søren Bach-Hansen, der er chef for Center og Ejendomme i Svendborg Kommune.

- Vi lukker automaterne, så der ikke kan stoppes noget i dem, og det er en forholdsregel, fordi vi godt vil undgå hærværk på automaterne, siger han.

Manøvren har endnu en fordel, fortæller Søren Bach-Hansen.

- Det kan godt være problematisk at håndtere kontanterne fra automaten i ferietiden, og det slipper vi så for nu, siger han.

Og så understreger Søren Bach-Hansen, at det kun er på de kommunale pladser - altså dem med blå skiltning - det er gratis at parkere.

Kommunen har pladser i parkeringshuset i Hulgade, i Voldgade og Frederiksgade, bag Fremtidsfabrikken på Jessens Mole, på Torvet og i Rådhusgården. (finn)

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.