Arriva vil byde på Svendborgbanen: - Vi kan gøre det bedre

Arriva har kørt tog i Midt- og Vestjylland siden 2003.

Arriva vil byde på Svendborgbanen: - Vi kan gøre det bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arriva Danmark lader sig ikke skræmme af, at Svendborgbanen er enkeltsporet og tynget af problemer. Selskabet kører også på enkeltsporede baner i Midt- og Vestjylland og mener, det vil kunne gøre det bedre end DSB i det fynske

Kommer Svendborgbanen i udbud, sådan som transportminister Hans Christian Schmidt (V) har proklameret, at han ønsker det, er Arriva Danmark klar til at byde på den. Og Susanne Hejer, der er togdirektør i selskabet, er sikker i sin sag.

- Vi kan gøre det bedre, lyder det fra hende.

- Vi har et helt andet incitament til at effektivisere og gøre kunderne glade, mener hun.

Svendborgbanen er enkeltsporet. Det er årsagen til, at DSB har svært ved at indhente forsinkelser, når de opstår, og det resulterer i aflysninger og de forhadte, utidige vendinger i Stenstrup. Men det afskrækker ikke Susanne Hejer.

- Langt det meste af det, vi kører på i Midt- og Vestjylland er enkeltsporet, så det har vi gode erfaringer med. Jeg tør ikke kloge mig på, hvad det er, DSB har gjort forkert. Men vi har nogle af de mest kompetente planlæggere, som kan lægge forskellige risikoscenarier for køreplansoverholdelsen, og så må vi allokere de togsæt, som er nødvendige, siger togdirektøren fra Arriva, der pr. september 2016 havde en samlet rettidighed på 97,2 procent. Det samme tal lå på 86,2 procent hos DSB.

Oven på en lang periode med tilbagevendende ustabilitet på Svendborgbanen har transportministeren forsøgt sig med forskellige løsningsmodeller i samarbejde med DSB, men uden nogen mærkbar effekt. Seneste skud på stammen er nu planerne om at sende Svendborgbanen i udbud, fordi han har noteret sig, at regionalbanerne i Midt- og Vestjylland, som Arriva driver, kører bedre end Svendborgbanen.

 

Arriva vil byde på Svendborgbanen: - Vi kan gøre det bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce