Skybrud årsag til, at 142 gæster ved koncert i Svendborg blev ramt af maveonde, konkluderer Fødevarestyrelsen

Det var ikke arrangørernes skyld, at 142 af gæsterne ved Skala FM-koncerten i Svendborg den 15. august blev ramt af feber, diarré og opkast.

Det er humlen i en rapport, som Fødevarestyrelsen offentliggjorde i dag, torsdag.

I den konkluderes det, at et kraftigt skybrud dagen før koncerten fik kloakkerne på Svendborg Havn til at flyde over, hvilket medførte, at en drikkevandsbrønd blev forurenet.

Og da selvsamme brønd leverede vand til koncertens drinksbod, så blev kunderne ramt af Roskildesyge.

Hos den ene af arrangørerne, Kammerateriet, er medindehaver Lasse Bekker glad for rapporten.

- Vi er ærgerlige over, at folk er blevet syge, men vi er selvfølgelig tilfredse med, at der ikke er placeret skyld hos os, siger Lasse Bekker, som har offentliggjort rapporten på Facebook.

Her er der flere, der mener, at arrangørerne bør udbetale erstatning.

Det mener Lasse Bekker ikke umiddelbart.

- Jeg vil ikke mene, at vi kan gøres ansvarlige. Men vi vil opfordre til, at folk gør deres krav op, og så får vi en med forstand på jura til at se på dem, siger han.

Ud over Kammerateriet var det diskotekerne Crazy Daisy og Den Blå Gård samt Radio Skala FM, der stod bag koncerten.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
5
Dårlige drinks: Syge gæster til gratis koncert

Dårlige drinks: Syge gæster til gratis koncert

1
Skybrud var skyld i syge gæster

Skybrud var skyld i syge gæster