Arne B nu officielt erklæret konkurs: Fortsat usikkerhed om spillestedets fremtid

Spillestedet Arne B er lukket, mens det er under konkursbehandling. Ingen ved, om det åbner igen. Arkivfoto: Carsten Bundgaard

Arne B nu officielt erklæret konkurs: Fortsat usikkerhed om spillestedets fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skifteretten har onsdag erklæret selskabet bag Arne B konkurs. Hvad der kommer til at ske med spillestedet, er endnu uvist. Foreløbig er det lukket.

Svendborg: Skifteretten i Svendborg har onsdag formiddag erklæret anpartselskabet bag spillestedet Arne B i Vestergade konkurs. Det er sket på begæring af Skat, der gennem et stykke tid ikke har kunnet inddrage et tilgodehavende.

Mads Wellejus, der sammen med Peter Hartvig har drevet spillestedet gennem deres selskab Hartvig & Wellejus ApS de seneste tre år, ved endnu ikke, om Arne B på en eller anden måde åbner igen.

- Det er i hvert fald lukket i dag. Nu vil vi sætte os ned og prøve at få en ide om, hvad der kommer til at ske. Vi kender heller ikke vores egen rolle endnu, siger han umiddelbart efter konkursen.

Ejeren af adressen i Vestergade, Claus Holmkvist, oplyser, at der nu forestår en værdiansættelse, og at heller ikke han kan vide, hvad der kommer til at ske endnu.

Om stedet kan åbne igen og for eksempel lægge lokaler til Giant Steps vinterjazz i slutningen af måneden er derfor stadig usikkert.

- Vi har intet hørt. Men som tidligere sagt, så har vi sørget for back up, hvis det viser sig, at vi ikke kan være på Arne B, siger foreningens formand Peter Bom Mikkelsen.

Arne B
Arne B har en lang historie som værtshus og spillested på adressen Vestergade 10 i Svendborg.I tidligere tider var det mest kendt som Barbella.

Gennem mange år blev det drevet af Grethe og Claus Holmkvist, der stadig ejer bygningen.

I 2014 blev Arne B overtaget af musikervennerne Mads Wellejus og Peter Hartvig.

De to har dels underholdt på scenen selv og dels lagt lokaler til diverse musikforeninger som jazzforeningen Giant Steps, folkemusikforeningen Folk for Folk og sammenslutningen af entusiaster, der står bag Irsk Jam.

Cirka 200 koncerter og arrangementer årligt.

Derudover er der en spillehal på stedet.

Lille varelager

Det er advokat Michael Vestergaard, Svendborg, der er udpeget som kurator af boet, og han bekræfter, at Arne B er låst af, og at der nu skal foregå en registrering af boet, så man kan gøre værdien op.

Umiddelbart ser det ikke ud til at være et omfattende arbejde.

- Der er et lille varelager, men ellers ikke så meget, siger han.

Han vil ikke oplyse, hvor stort Skats tilgodehavende er.

Arne B's konkurs skyldes næppe mangel på aktivitet. Med mere end 200 arrangementer årligt, faste aftaler med flere musikforeninger samt jævnlige optrædener af de to indehavere, Peter Hartvig og Mads Wellejus selv, har der været nok af tilbud på programmet. Måske også for mange til, hvad publikum kunne honorere.

Ifølge dem selv er hovedårsagen til, at økonomien løb løbsk, de to musikeres egen manglende erfaring i økonomistyring. Der blev købt for dyrt ind til baren, holdt for mange koncerter, og skatterestancen blev ikke taget alvorligt nok fra start. - Vi var for grønne, konkluderede Peter Hartvig her i avisen kort før jul.

Arne B nu officielt erklæret konkurs: Fortsat usikkerhed om spillestedets fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce