Skattegæld, et dårligt 2017 og manglende erfaring stopper drømmen om et spillested for det musikalske makkerpar Peter Hartvig og Mads Wellejus efter tre år. Skifteretten er sat 3. januar, og de to indehavere af Arne B forventer at blive erklæret konkurs

Svendborg: Det ser ud til, at en drøm er bristet for det musikalske makkerpar, der driver spillestedet Arne B i Svendborg. En skattegæld, for mange arrangementer i forhold til antallet af gæster og manglende erfaring i økonomistyring er årsagen til, at det er gået sådan.

- Man kan ikke sige, at det er kommet bag på os, at vi skyldte i skat. Det er klart en gæld, der er akkumuleret gennem et stykke tid, og lige pludselig er den blevet for stor. Vi er jo ikke de store økonomer - vi er nogle glade musikere, siger Peter Hartvig, der har drevet stedet sammen med Mads Wellejus de seneste tre år.

- Det tager nogle år at komme ind i den her branche, og vi har ikke været dygtige nok til at forhandle, når der skulle laves aftaler med leverandører, forsikringsselskaber og så videre. Vi har været for grønne, men vi har knoklet med det, og i september fik vi en rigtig god aftale med Carlsberg.

- Derfor er det også trist at skulle lukke nu, hvor vi egentlig synes, vi er ved at være udlært, og hvor vi har fået de kompetencer, vi manglede, siger han.

Han er også ked af, at det kommer til at berøre samarbejdet med foreninger som Giant Steps, Folk For Folk, Irsk Jam, Sydfyns ErhvervsForskoles Musiklinie, Kunstner Koloniens Poetry Slam, som han påpeger drives af mange initiativrige mennesker.

Han bebrejder ingen andre end ham selv og sin kompagnon for lukningen.

- Vi står for det hele selv. Vi har haft 200 musikarrangementer om året, og de dårlige aftener har desværre ikke kunnet opvejes af de gode.

- Nu har vi gjort, hvad vi kan. Vi har ingen løsningsmodeller, så vi forventer en konkurs, konstaterer han.

Foruden de to indehavere kommer lukningen til at betyde et farvel til 10 faste afløsere i baren.

De annoncerede arrangementer i resten af 2017 bliver holdt som planlagt.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
1
Efter konkurs: Arne B åbner for vinterjazz

Efter konkurs: Arne B åbner for vinterjazz

Arne B nu officielt erklæret konkurs: Fortsat usikkerhed om spillestedets fremtid

Arne B nu officielt erklæret konkurs: Fortsat usikkerhed om spillestedets fremtid

Trods truende konkurs: Ingen koncertaflysninger på kendt spillested

Trods truende konkurs: Ingen koncertaflysninger på kendt spillested