Grethe og Claus sætter pensionen på pause og genåbner deres værtshus i Vestergade.

Svendborg: Godt nok havde de regnet med et otium lige så travlt, som man siger, det bliver. Men de havde ikke set for sig, at tiden skulle blive så fyldt ud, som det nu bliver tilfældet.

Men for Grethe og Claus Holmkvist er det det eneste rigtige at gøre. Parret har besluttet at genåbne værtshuset Arne B, som måtte lukke ved årsskiftet som følge af en konkurs.

- Vi syntes, det var synd, det skulle ligge stille. Det ville gå ud over en masse mennesker, og vi syntes, det skulle i gang igen med Giant Steps og Folk for Folk (musikforeninger, der holder fast til på Arne B, red.), siger Claus Holmkvist.

Han og hustruen ejer stedet, men de seneste tre års tid har det været drevet af Peter Hartvig og Mads Wellejus, men da de to på grund af en for stor skattegæld måtte lade deres selskab gå konkurs ved årsskiftet, lukkede det gamle Svendborg-værtshus.

Men stille er der ikke længere i lokalerne i Vestergade. Claus Holmkvist og hustruen er i fuld gang med at gøre værtshuset klar til genåbningen. Hvornår, den finder sted, afhænger af, hvornår parret får en ny bevilling fra politiet. Men det bliver senest 25. januar, hvor Giant Steps' vinterjazzfestival begynder med tilholdssted på Arne B.

I første omgang bliver det altså et gensyn med de tidligere ejere i baren. De to har dog ikke afgjort med sig selv, hvor længe det skal fortsætte sådan.

- Vi har drevet det i 30 år, så vi synes jo sådan set, vi har gjort vores pligt, og vi tænker ikke, vi skal drive det i 30 år mere, griner han.

- Nu skal vi bare lige have kørt det i gang igen, og så må vi finde ud af, hvad der så skal ske, siger han.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
1
Efter konkurs: Arne B åbner for vinterjazz

Efter konkurs: Arne B åbner for vinterjazz

Arne B nu officielt erklæret konkurs: Fortsat usikkerhed om spillestedets fremtid

Arne B nu officielt erklæret konkurs: Fortsat usikkerhed om spillestedets fremtid

Trods truende konkurs: Ingen koncertaflysninger på kendt spillested

Trods truende konkurs: Ingen koncertaflysninger på kendt spillested