Arbejdspladser på vej: Taasinge Elementer køber ny virksomhed

De ansatte på Taasinge Elementer kan se frem til at få kolleger - og det er ikke utænkeligt, at det bliver på en fabrik i Ryslinge. Foto: Katrine Becher Damkjær

Arbejdspladser på vej: Taasinge Elementer køber ny virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taasinge Elementer har købt udviklingsvirksomheden Nordic Build og forventer at starte en produktion i andet halvår af 2018. Der skal derfor åbnes en ny fabrik, og vurderingen er, at der i løbet af to år vil være skabt 30-50 arbejdspladser.

Tåsinge: Taasinge Elementer har købt udviklingsvirksomheden Nordic Build, og der er store forventninger til den.

Det fortæller Taasinge Elementers direktør, Martin Tholstrup.

- Vi regner med at starte en produktion i andet halvår af 2018, og da vi ikke har ekstra kapacitet på nogle de adresser, vi er på i dag, skal vi etablere fabrik og produktion et andet sted, siger han.

Umiddelbart vurderer han, at fabrikken i løbet af to år vil beskæftige mellem 30 og 50 medarbejdere, og selv om det ikke er endegyldigt besluttet, hvor den skal ligge, så kan pilen godt ende med at pege på Ryslinge og den tidligere gardin- og persiennefabrik, Fabers Fabrikker.

- Jeg kan sige, at vi har lejet et ret stort areal i det tidligere Fabers, som vi bruger til lager, og at bygningerne godt kunne være i spil, siger Martin Tholstrup.

Vi regner med at starte en produktion i andet halvår af 2018, og da vi ikke har ekstra kapacitet på nogle de adresser, vi er på i dag, skal vi etablere fabrik og produktion et andet sted.
Martin Tholstrup, direktør i Taasinge Elementer
Med købet af udviklingsvirksomheden Nordic Build er Taasinge Elementer i stand til at nå ud til de kunder, som efterspørger let og brandsikkert byggeri, fortæller direktør Martin Tholstrup. Foto: Katrine Becher Damkjær
Med købet af udviklingsvirksomheden Nordic Build er Taasinge Elementer i stand til at nå ud til de kunder, som efterspørger let og brandsikkert byggeri, fortæller direktør Martin Tholstrup. Foto: Katrine Becher Damkjær

Et ekstra ben

Nordic Build er et system, som er opfundet af arkitekten Nikolai Kjær, og det har i en halv snes år været et udviklingsselskab i Rockwool-regi.

Det består af modulsystem af præfabrikerede byggelelementer, der er lavet af en kombination af mineraluld og tynde stålplader og gør det muligt at opføre let byggeri uden at bruge træ.

I branchen hedder det "uorganisk byggeri", og for Taasinge Elementer var investeringen oplagt.

Fabrikken på Tåsinge laver nemlig udelukkende elementer i træ, og da det ikke udmærker sig ved brandsikkerhed, betyder det, at visse kunder er svære at nå.

- Men Nordic Build-systemet kan bruges i byggerier i lufthavne, hotelbranchen og medicinalindustrien, så det giver os yderligere et ben at stå på, siger Martin Tholstrup, der bestemt mener, at fabrikken med overtagelsen af Nordic Build og de tilhørende patenter har fået en god vare på hylden.

- Når byggeri er uorganisk, er det typisk tungt, fordi det består af beton og stål. Det her er den eneste kombination af let og uorganisk, der findes i markedet, siger han.

Genoplivning

Der er i det hele taget sket en del på Taasinge Elementer på det seneste.

I januar 2016 blev fabrikken på Tåsinge taget under konkursbehandling, men de 50 medarbejderes job blev reddet, da investorerne Holger Carsten Hansen og Asbjørn Berge trådte til og købte stumperne umiddelbart efter konkursen.

Godt et år efter, i april 2017, kunne virksomheden præsentere et regnskab med et plus på små 10 millioner kroner, og to måneder senere blev den købt af Nordic Waterproofing Group.

Og den nye, svenske ejer har ikke ligget på den lade side.

I december 2017 overtog Taasinge Elementer Ugilt Savværks elementafdeling, der ligger ved nordjyske Sindal og har 40 medarbejdere, og nu er altså også Nordic Build købt til.

I den forbindelse er selskabet Nordic Build A/S stiftet, og det er i øvrigt aftalt, at systemets udvikler, Nikolai Kjær, fortsætter i virksomheden, hvor han får titel af udviklingsdirektør.

Taasinge Elementer har i alt omkring 175 medarbejdere. Af dem er i omegnen af 75 beskæftiget på Bjernemarksvej på Tåsinge, mens resten er fordelt på produktionsenheder i Ugilt, Hampen og på en fabrik i Letland.

Arbejdspladser på vej: Taasinge Elementer køber ny virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce