Antallet af indbrud stiger i Svendborg, men falder på resten af Fyn

Mens indbrudstyve har skruet op for indbrudene i Svendborg Kommune med en stigning fra første til andet kvartal i år, er antallet af indbrud i private hjem i Fyns øvrige kommuner faldet i samme periode. Foto: Søren Breiting/Ritzau Scanpix

Antallet af indbrud stiger i Svendborg, men falder på resten af Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af indbrud i private hjem er fra første kvartal til andet kvartal i år steget i Svendborg, mens det modsatte er tilfældet for resten af Fyn, hvor antallet af indbrud er dalet. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Svendborg: Et kig i Danmarks Statistik afslører, at mens det samlet antal af indbrud i de fynske kommuner er faldet fra første kvartal til andet kvartal, så er det modsatte tilfældet i Svendborg Kommune.

I første kvartal i år blev der begået 53 indbrud i private hjem i Svendborg Kommune, mens tallet er oppe på 60 i årets andet kvartal.

- Det er også vores oplevelse, at der har været lidt flere indbrud i Svendborg, lyder det fra politikommissær Finn Wegner, der er leder af indbrudsgruppen ved Fyns Politi. Han påpeger dog, at hos Fyns Politi opgør man tallene anderledes, da man ikke har meget ud af at opgøre dem kommunevis, som man gør hos Danmarks Statistik.

- Men det følger meget godt vores oplevelse, siger han og lader forstå, at en enkelt eller to meget aktive indbrudstyve nemt kan skubbe til de relativt lave tal.

Han fortæller også, at Fyns Politi ofte slår ned, når de har fornemmelsen af, at der er en indbrudstyv, der hærger et område.

- Når vi kan konstatere, at der er en indbrudstyv i gang, så gør vi en særlig indsats for at få pågrebet den pågældende. Når vi konstaterer, at et område er særligt plaget, samler vi sagerne og ser, om der er nogle fællestræk, og så sætter vi folk på sagen. Og der er det meget vigtigt, at vi også kan få hjælp fra lokale borgere. De er gode til at holde øje med eksempelvis et registreringsnummer på en bil, et billede eller et signalement, der kan hjælpe os med at stykke et billede sammen, så vi kan pågribe de skyldige, siger Finn Wegner.

Indbrud på Fyn
Ifølge Danmarks Statistik er antallet af indbrud i Svendborg Kommune steget fra første til andet kvartal, mens det er faldet i Fyns øvrige kommuner.1. kvartal/2.kvartal

Svendborg: 53/60 Assens: 67/27 Faaborg-Midtfyn: 68/55 Kerteminde: 32/32 Langeland: 17/5 Middelfart: 67/40 Nordfyns: 29/13 Nyborg: 65/51 Odense: 258/227 Ærø: 3/5

Kilde: Danmarks Statistik

Hjælp hinanden

- Det er ikke sådan, at vi flytter hele indbrudsafdelingen til Svendborg på baggrund af de her tal, fastslår Finn Wegner med henvisning til, at udsvingene i tallene kan skyldes, at en enkelt eller to indbrudstyve har været meget aktive i en periode. Men fokuseret på det, bliver der naturligvis, slår han fast.

Ud over at han opfordrer til, at borgere holder godt øje med, hvad der sker i de områder, de bor i, opfordrer han også til, at man hjælper hinanden, så indbrudstyve ikke bryder ind i ens hus.

- Særligt her i ferien er det jo ikke ukendt, at indbrudstyve benytter sig af, at mange af os rejser på ferie, og der kan vi altså hjælpe hinanden og snyde tyven til at tro, at huset ikke er alene hjemme, foreslår Finn Wegner.

- Man kan lave en aftale med naboen om, at de parkerer i ens indkørsel, putter skrald i skraldespanden og tænder noget lys i huset og måske hænger vasketøj på snoren. Alt sammen er med til at reducere risikoen for indbrud, siger han.

- Men det er jo ikke en garanti. Men man øger chancen for at undgå indbrud, siger han.

Antallet af indbrud stiger i Svendborg, men falder på resten af Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce