Ansøger foran en hær af kommunale smagsdommere


Ansøger foran en hær af kommunale smagsdommere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TOPJOB: Alt for stort, siger kulturformand om ansættelsesudvalg

SVENDBORG: Måske ikke den mest smarte måde at ansætte en kommunal top-chef på - mener én. Hvis ansøgeren ikke kan klare dén forestilling, så er det næppe den rigtige ansøger - mener en anden.

Sådan skilles vandene, før et mega-stort ansættelsesudvalg sætter sig på den ene side af bordet - der skal nok flere af slagsen til, borde altså - med blikket rettet mod den enlige person på den anden side, som gerne vil være ny kulturdirektør i Svendborg Kommune.

Eller rettere forvaltningsdirektør, som stillingen kommer til at hedde, når 66-årige Jan Christensen meget snart går af som kulturdirektør, en stilling han har haft i 17 år.

22 har søgt stillingen. Nogle af dem kaldes til samtale. De første allerede på onsdag på Hotel Christiansminde. Dér skal ansøgerne - én efter en - fortælle om deres kvalifikationer. Og de skal tale højt. Hvis alle skal kunne høre, hvad de siger. For ansættelsesudvalget består af 19 personer.

- Det er alt for mange. Det er faktisk lidt skræmmende, siger den politiker, som den kommende forvaltningschef får mest med at gøre, formanden for Kulturudvalget, Inga-Britt Olsen (SF).

- Men det har jeg ikke haft nogen indflydelse på. Det er Økonomiudvalget, der har besluttet det sådan, forsvarer hun sig.

Ikke en bangebuks

Den holdning er vicestadsdirektør Kjeld Jakobsen helt uforstående overfor.

- Det er altså en forvaltningschef, vi skal ansætte. Sådan en skal være vant til at snakke i en større kreds og skal ikke lade sig skræmme. Er det tilfældet, så skal vedkommende nok slet ikke søge sådan en stilling, siger Kjeld Jakobsen.

Ud over ansætelsesamtalerne på onsdag bliver der en ny - og endelig - runde med udvalgte ansøgere den 23. februar. Og det er så planen, at Byrådet på sit møde 1. marts skal ansætte den nye topchef, der skal have mindst 56.000 kroner i månedsløn - fordi den nyansatte kan sikre sig en større hyre ved at forhandle såkaldt individuel kvalifikationsløn og få yderligere oveni, hvis der bliver tale om en åremålsansættelse.

12 byrådsmedlemmer

Og hvis ellers ansættelsesudvalgets medlemmer kan blive enige om, hvem der skal ansættes, så vil det gå glat i Byrådet. For ikke færre end 12 af Byrådets 21 medlemmer er med i ansættelsesudvalget, sammen med syv kommunalt ansatte.

De 12 politikere er:

Borgmester Jørgen Henningsen (S), Inga-Britt Olsen (SF), Søren Junker (S), Hanne Skaalum (S), Lasse Krull (K), Mogens Klitgaard (R), Holger Pedersen (V), Morten S. Petersen (DF), Bruno Hansen (SF), Flemming Madsen (S), Jacob Davidsen (V), Erik Mathiasen (Alt.Liste).

De har selskab af vicestadsdirektør Kjeld Jakobsen, personalechef Eva Hansen, den kommende kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf, skoleinspektør Susanne Qvist, fritidschef Peter Larsen, kulturmedarbejder Carsten Halvorsen og pædagog Henriette Clausen.

Og så medvirker desuden folk fra konsulentfirmaet Lundgaard.

Ansøger foran en hær af kommunale smagsdommere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce