Ansatte i Søfartsstyrelsen: Tror ikke på udflytning

Kasper Asbjørn Tare Jespersen er tillidsmand i Søfartsstyrelsen. Foto: Robert Wengler.
Foto: Robert Wengler

Ansatte i Søfartsstyrelsen: Tror ikke på udflytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har flere gange været på tale at flytte Søfartsstyrelsen ud af København. Men det er aldrig blevet til noget, og derfor tror de ansatte heller ikke på, at styrelsen vil flytte til Svendborg denne gang, siger tillidsrepræsentant

- Vores kontaktflader i Danmark er altovervejende i København. Og en anden vital ting er, at vi ligger i nærheden af en international lufthavn. Det kan så godt undre medarbejderne lidt, at man taler om, at Svendborg har vand og søfartstraditioner. For vi har ikke brug for vand. Vi har brug for en international lufthavn, siger Kasper Asbjørn Tare Jespersen, der er tillidsrepræsentant i Søfartsstyrelsen.

Og derfor tror medarbejderne ikke på, at Søfartsstyrelsen bliver flyttet.

- De stoler på, at regeringen vil vurdere sagligt, hvad der er hensigtsmæssigt at flytte. Søfartsstyrelsen har jo været vurderet adskillige gange før, hvor man droppede at flytte den. Derfor tror medarbejderne på, at sagligheden vil nå frem til ministrene. Men hvis det skulle vise sig, at det ikke sker, så breder panikken sig.

En enkelt håber at flytte

Har forslaget på nogen måde skabt usikkerhed blandt medarbejderne?

- Der er jo altid en lille ting, der nager i baghovedet, fordi politiske sager kan løbe løbsk. Nu vil jeg ikke bruge så grove udtryk, som nogle af mine kollegaer fra andre styrelser har gjort, men selvfølgelig er det da noget, der kan gå folk på, siger han med henvisning til tillidsrepræsentanten fra Søfartsstyrelsen har rekrutteret medarbejdere fra hele landet.

En opgørelse fra styrelsen viser, at godt en tredjedel er spredt rundt omkring i landet på regionskontorer, driftscentre og inspektionsfartøjer.

- Jeg vil tro, vi er en af de styrelser, der har den bredeste fordeling af medarbejdere rent geografisk. Men jeg har bestemt ikke oplevet en større positivitet over forslaget fra dem, der bor i provinsen.

Tillidsrepræsentanten erkender dog, at der ikke en ubetinget modstand. Der er nemlig én medarbejder, som håber at forslaget bliver gennemført. Hun har hus på Vestfyn.

15 procent flytter med

Hvis regeringen ender med at beslutte at flytte Søfartsstyrelsen til Svendborg, mener Kasper Asbjørn Tare Jespersen, at det vil have kolossale konsekvenser for styrelsens medarbejdere.

- For så ved vi, at mange vil blive arbejdsløse. Og jeg bekymrer mig ikke om dem, der ikke vil flytte med. Jeg bekymrer mig om dem, der ikke kan. Jeg ville for eksempel ikke kunne finde et andet job, for jeg er oppe i en alder, hvor det er umuligt.

Kan du forestille dig, at der er personaleforanstaltninger, der kunne få flere med i en flytning?

- Man kunne skaffe folk økonomisk mulighed for at flytte med.

Sådan noget som en flyttegodtgørelse?

- Det ville hjælpe. Men du kommer ikke til at få flertallet med. Jeg tror godt, at man allerede nu kan sige, at ægtefællen gør, at 50 procent ikke flytter med.

Mange ville ifølge tillids­repræsentanten vælge at lade være med at flytte med, fordi de vil føle sig usikre, når der rutinemæssigt skal rokeres rundt i departementet.

- Skal de så flytte tilbage igen? Hvad med om fire år, når der kommer en ny regering? Skal de så flytte én gang til? Hvis du har siddet i en stilling i 15 år i dag, og der kommer en prikkerunde, hvad sker der så? Jamen så er du forældet.

Så hvor mange ville sandsynligvis flytte med?

- Jeg tror ikke, at meget mere end 15 procent vil flytte med.

Læs mere i Fyns Amts Avis eller på Mitfyn.dk søndag.

Ansatte i Søfartsstyrelsen: Tror ikke på udflytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce