Anmeldt føler sig forfulgt

Hestene har det fint, siger Jens Peter Jensen. Han er rasende på den person, nu en halv snes gange har anmeldt ham til politiet for vanrøgt af sine dyr.

Anmeldt føler sig forfulgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFVISNING: Svendborg Politi og Jens Peter Jensen mener ikke, forholdene er kritisable

TVED: Siden 2000 er Jens Peter Jensen, Brændeskovvej 37 i Tved, blevet meldt til politiet for dyremishandling 11 gange. Ved ingen af de lejligheder har politiet fundet anledning til kritik af forholdene.

- Jeg kan ikke få at vide, hvem der klager. Og det er måske meget godt. Så risikerer jeg ikke at komme til at genere vedkommende, for jeg er rasende. Det er ren forfølgelse, siger Jens Peter Jensen, 63 år.

Afsenderen af den seneste politianmeldelse sidste lørdag er imidlertid kendt - nemlig den såkaldte dyre-sheriff, Axel-Erik Sørensen, formand for Dyreværnsforeningen Alle Dyrs ret.

Han gør i sin politianmeldelse gældende, at der mangler foder til hestene på marken, nogle er udsultede, to heste i en staldbygning er ude af stand til at rejse sig i fuld højde og mangler vand, grisene vader rundt i 50-70 centimeter af deres egen gødning uden tørt strøet leje, og hunde går omkring huset iført lænke.

Stiftstidende ankom, da kredsdyrlægens to repræsentanter i følge med politiet aflagde Brændeskovvej 37 kontrolbesøg denne uge.

Luksusforhold for dyrene er der på ingen måde tale om. Staldrummet, hvor to ponier befinder sig, er trangt, og heller ikke grisene kan slå store sving.

Jens Peter Jensen virker da heller ikke just stolt over faciliteterne under sin rundvisning, og fotos af de kritiserede stalde ønsker Jens Peter Jensen ikke i Fyens Stiftstidende.

Ingen sigtelse

Men ligesom ved de 10 tidligere anmeldelser finder kredsdyrlægen og politiet heller ikke denne gang så kritisable forhold, at han sigtes for dyremishandling.

Gårsdagens besøg ender med et påbud til Jens Peter Jensen om at få bygget en hundegård til sine Rottweilere og få muget ud i staldene.

- Jeg har netop revet den gamle hundegård ned og skal da have bygget en ny, siger Jens Peter Jensen, der har fået en måned af kredsdyrlægen til den opgave.

Det lille husmandssted uden for Tved er Jens Peter Jensens barndomshjem og bærer præg af en ungkarl, som ikke opfatter ryddelighed som sin første pligt.

Gamle landbrugsredskaber flyder omkring ejendommen, hvis boligareal er lejet ud til en familie. Jens Peter Jensen selv råder kun over et lille værelse på første sal.

- Hvis man lever et liv, der ikke lige er efter bogen, regnes man for en særling. Jeg fører et frit liv og holder ikke orden omkring mig, og derfor tror folk, at jeg ikke passer mine dyr ordentligt, men det gør jeg, siger Jens Peter Jensen.

Han erkender, at han i 2000 ved retten i Svendborg blev idømt bøde på 5.000 kroner for dyremishandling og frakendt retten til at holde produktionsdyr i tre år. Dengang var årsagen ifølge Jens Peter Jensen to får, som ikke blev tilstrækkeligt tilset af den ældre mand, han havde givet opgaven. Et får blev fundet liggende på jorden uden at kunne rejse sig, et andet havde fået snoren viklet om et træ. I flere dage var de uden opsyn.

Rettighedsfrakendelsen til produktionsdyr udløber først til oktober, så egentlig må Jens Peter Jensen ikke have grise i sin stald.

- Netop det har jeg nu aldrig hørt noget for, siger Jens Peter Jensen.

Hestene, derimod, betragter han som hobbydyr.

Møg til grise-knæene

Dyrebestanden består af to ponier i staldbygningen - den ene ondskabsfuld og begge på vej mod slagtning - en halv snes heste, der spadserer rundt på marken, tre hunde og fire hvalpe, der knurrer af katten, et svindende antal duer, som en lokal høg holder meget af, samt hønsehold og en del gæs.

- Alle disse anmeldelser mod mig er efterhånden blevet en vane. Men godt sur i skralden bliver jeg nu alligevel. Hækken omkring ejendommen har jeg ladet vokse for at få lidt fred og ro for nysgerrige blikke, siger Jens Peter Jensen.

Men grisene her i stalden går i skidt til knæene. Er det rimelige forhold for dyr?

- Ja, det er rimelige forhold. Det er grises natur at leve sådan, og de har altid et hjørne med tørt halm, siger Jens Peter Jensen.

Kredsdyrlægen bad Jens Peter Jensen gøre rent i svinestalden, men havde ellers ingen bemærkninger til den.
Bagerbrød til hestene. Jens Peter Jensen gør klar til fodring.
Bagerbrød til hestene. Jens Peter Jensen gør klar til fodring.

Anmeldt føler sig forfulgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce