Anholdt for protest mod kongehus

Dronning Margrethe og Prins Henrik.
Foto: Tim K. Jensen

Anholdt for protest mod kongehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

27-årig anholdt for majestætsfornærmelse under regentparrets besøg på Ærø.

Det kostede 27-årige Caspar Lodberg fra Ærø Folkehøjskole en flækket læbe og tre timer i arresten, at han forsøgte at markere sin modstand mod det danske kongehus.

Til Fyns Amts Avis siger Caspar Lodberg, at han blev unødigt hårdhændet behandlet under anholdelsen.

Den 27-årige var på vej mod havnen med sit banner med slagordene: "Ned med monarkiet", da han blev anråbt af fire betjente ud for politistationen.

- Jeg råbte lidt det samme, som stod på banneret, og så var der en betjent, som råbte, at jeg skulle holde kæft, og så kom fire betjente hen mod mig. Jeg ved ikke, om der gik panik i mig, men jeg ved, at jeg hverken bandede, truede, slog eller prøvede at bryde gennem afspæringen, fortæller Caspar Lodberg til Fyns Amts Avis.

- De holdt mig nede og trak i mit halstørklæde, så jeg næsten ikke kunne få vejret. Så fik jeg håndjern på og blev slæbt ind på politistationen. Jeg blev lagt ind over en disk og fik mine arme vredet op over hovedet, så mine skuldre næsten løsnede sig. Det var først, da jeg begyndte at græde, at de slap grebet.

Politiet har en noget anden opfattelse af situationen. Ifølge indsatsleder Sten W. Eriksen blev Caspar Lodberg tilbageholdt af præventive årsager.

- Han råbte og havde et banner med. Han havde en aggressiv fremfærd, og vi var ikke sikre på, om vi kunne tale ham til rette, siger Sten W. Eriksen til Fyns Amts Avis.

- Jeg så ham ikke, da han blev løsladt, men der var vist tale om en vis form for fortrydelse fra hans side.

Anholdt for protest mod kongehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce