Angrebshunde dømt til aflivning


Angrebshunde dømt til aflivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DØDSDOM: Adfærdstest fastslår, at de to glubske hunde er farlige
SVENDBORG: En kvindelig dyrepsykolog beseglede i går skæbnen for de to glubske hunde, der overfaldt og bed den 73-årige skibsfører Ib Jensen fra Svendborg i søndags.

De to hunde - en amerikanske bulldog og en pittbull-agtig hund, skal aflives i løbet af de nærmeste dage, oplyser vagthavende ved Svendborg Politi.

Beslutningen er truffet efter at den kvindelige dyrepsykolog i går gennemførte et dyrepyskologisk forsøg med de to aggressive hunde og deres ejere på politigården i Svendborg. Begge hunde ejes af 20-årige mænd fra Svendborg, som frivilligt besluttede at deltage i testen.

Det er et af de første steder i landet, sådan en test gennemføres.

Racer blandet sammen

Adfærdstesten er udløber af en ny hundelov, hvor der på grund af stigende sammenblanding af racerne ikke længere kun fokuseres på enkelte farlige hundetyper.

Pittbull-hunde er fortsat forbudt, men politiet har nu mulighed for at lade alle hunde aflive, hvis en af seks autoriserede dyrlæger i Danmark skønner, at de er til fare for omgivelserne.

Påbudt mundkurv

Den ene hund, som muligvis er en pitbull, har været anbragt på et midtfynsk internat siden overfaldet søndag aften. Den anden - en amerikansk bulldog - fik ejeren lov at tage med sig hjem, men med påbud om at udstyre dyret med snor og mundkurv, hvis det bevægede sig uden for bopælen.

Hundenes ejere har mulighed for at anke dommen til Justitsministeriet. Hvis de ikke får medhold i anken, gennemføres aflivningen i løbet af få dage.

Under alle omstændigheder kan de to 20-årige hundeejere imødese en bøde på minimum 600 kroner hver.

Angrebshunde dømt til aflivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce