60 af landets cykelnørder er inviteret til cykelseminar i Svendborg

Ollerup/Svendborg: - Hvis resten af landet gjorde som Svendborg, ville vi virkelig være godt cyklende.

Det er et budskab, Philip Rasmussen gentager igen og igen, når han skal forklare, hvorfor By og Landskab, hvor han er arkitekt, har taget initiativ til at holde et cykel­seminar i netop Svendborg.

- Svendborg har noget at vise frem, siger han.

By og Landskab beskæftiger sig med infrastrukturprojekter både i Danmark og udlandet, blandt andet cykelprojekter, og Svendborg udmærker sig i Philip Rasmussens øjne.

Svendborg gør det hele

- Set udefra er Svendborg Kommune et sted, hvor alle cykeludfordringer er samlet på ét sted. Der er cykling i en købstad, på landet, på småøer, i bakket, udansk terræn og der er cykelturisme. Og inden for samtlige områder gør man noget i Svendborg. Det er hamrende spændende. Inden for hele den vifte sker der noget aktivt og udviklende, og den inspiration har resten af landet fortjent at få, siger Philip Rasmussen.

Det er tanken med at invitere 60 af landets cykelnørder, som arkitekten kalder dem, til et cykelseminar på torsdag på Gymnastik­højskolen i Ollerup.

Seminarets deltagere bliver budt velkommen af borgmester Lars Erik Hornemann (V) og transportminister Hans Christian Schmidt, der er på besøg på Sydfyn den dag.

Potentiale i tyskerne

Resten af dagen kommer til at gå med oplæg fra blandt andre Birger Jensen (V), formand for Miljø-, Klima- og Trafikudvalget, direktør for Cyklistforbundet Klaus Bondam og trafikplanlæggere fra fire andre kommuner, inden flokken slutter af med en cykeltur.

Ifølge Philip Rasmussen ligger der et enormt potentiale i at forkæle de tohjulede trafikanter. Særligt de tyske, forklarer arkitekten.

- Tyskerne er det folkefærd i verden med det højeste forbrug af cykelferier. Undersøgelser viser, at de bruger 10 milliarder om året på feriecykling, så der er et stort uudnyttet potentiale i form af arbejdspladser og turisme, siger han.

Det gælder også for Svendborg, selv om kommunen nu skal tjene til inspiration for andre.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.