Anders Granhøj står bag: Fra pop-up til permanent restaurant

Kokken Marinus Buch Kristensen skal styre køkkenet i restauranten Garniture, der åbner den 13. februar i Brogade 13. Foto: Katrine Becher Damkjær

Anders Granhøj står bag: Fra pop-up til permanent restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pop-up restauranten i Brogade 13 bliver en permanent restaurant og skifter navn til Garniture.

Svendborg: Tilbage i november 2017 poppede en restaurant i Brogade 13 op. Bag den stod Marinus Buch Kristensen og Anders Granhøj, og det gør de stadig, men nu bliver restauranten permanent. Det nye navn er Garniture.

- Vi gør det for vores egen skyld og for hele byens skyld. Alt høj gastronomi skal jo ikke kun ligge i København, siger Marius Buch Kristensen, som er køkkenchef hos Garniture.

Drøm går i opfyldelse

Marinus Buch Kristensen kommer til at stå for driften i restauranten, mens Anders Granhøj, som ejer selskabet bag Garniture, tager sig af den administrative del og giver en hjælpende hånd med en gang imellem, som han siger.

- Jeg holder mig med vilje væk fra køkkenet, Marinus er køkkenchef, og to haner i en hønsegård går ikke, siger Anders Granhøj med latter i stemmen.

Det er første gang, at Marinus Buch Kristensen åbner en restaurant. Det har altid været en drøm for ham, og da muligheden kom, var det med at hægte sig på, fortæller han.

- Jeg har stadig sommerfugle i maven, det er bare spændende og sjovt, og ikke to dage er ens. Der er en masse situationer, jeg ikke troede, jeg skulle se mig selv i som restauratør, siger han.

Permanente tanker

Ambitionen har hele tiden været, at restauranten skulle være en permanent løsning. Idéen med pop-up-konceptet kom, fordi de ikke var klar, fortæller Anders Granhøj, og derfor har de haft en testperiode til at tilrette konceptet i.

- Fra 24. november til det vi udkommer med nu har vi gjort os nogle erfaringer. Der var ting, vi var usikre på - både grafisk og det univers vi ville være i der. Vi har fået så meget feedback fra vores kunder, vi har lyttet til både godt og skidt, så vi er landet på det, vi er nu, siger Anders Granhøj.

Verdenskøkken

Maden er som udgangspunkt den samme som hidtil, fortæller Marinus Buch Kristensen, og han vil stadig arbejde med det veganske og vegetariske univers. Anders Granhøj fortæller, at konceptet omkring menuen er lavet på en måde, så man har et fast menu-grundlag, men når man kommer til hovedretten, kan man vælge et stykke fisk eller kød ind i menuen, hvilket giver fleksibilitet, forklarer han.

- Menuen er fleksibel, og gæsten er med til at bestemme, hvilken retning man skal gå i, siger han.

Den nye restaurant åbner på samme adresse Brogade 13 i Svendborg den 13. februar.

Anders Granhøj står bag: Fra pop-up til permanent restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce