Ambrosius til kamp mod H.C. Andersen


Ambrosius til kamp mod H.C. Andersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JUBILÆUM: Svendborg vil sparke Ambrosius Stub ind i 2005-festen

SVENDBORG: Ambrosius Stub? Aldrig hørt om manden.

Svaret bør medføre dumpekarakter, i særlig grad efter 300-året for den danske forfatters fødsel næste år.

Og Svendborg Kommune er da også indstillet på en eller anden form for støtte til adskillige 2005-projekter med Ambrosius Stub som centrumfigur.

Det vil i givet fald ske i et tvær-kommunalt samarbejde med Glamsbjerg og Ribe Kommuner, ligesom Ribe Amt og Fyns Amt er spurgt om penge.

- Jeg lægger stor vægt på, at vi er så mange om det. To amter og tre kommuner kan dele omkostningerne. Så bliver prisen sikkert overkommelig for hver enkelt, siger Inga-Britt Olsen (SF), formand for Skole- og Kulturudvalget i Svendborg Kommune.

Ud med Andersen

Formålet med Stub-satsningen er det enkle at skubbe den langnæsede digter H.C. Andersen lidt ud på et sidespor, hvis det lader sig gøre.

- Ellers æder H. C. Andersen det hele, siger Inga-Britt Olsen.

H.C. Andersen fylder dog kun 200 år, så "Ud med Andersen og ind med Stub", lyder det uudtalte motto for de kommuner, der havde Ambrosius Stub tættest inde på livet.

Stub blev født 1705 i Gummerup ved Glamsbjerg, han opholdt sig en del på Valdemars Slot i sine voksne år og afgik ved døden i Ribe 53 år gammel.

Jysk-fynsk samarbejde

Lige nu arbejder den fynsk-jyske konstellation på at skrabe penge sammen til en cd-produktion med Ambrosius Stubs viser, en teaterforestilling på blandt andet Svendborg Teater, vandreudstilling, afviklingen af musik- og visearrangementer, et kirkearrangement og forskellige undervisningstiltag, der skal sikre, at fremtidige elever svarer bedre for sig.

- Under sidste års festdage holdt vi Ambrosius Stub- forestilling på Valdemars Slot, og der talte jeg med gæster, som kom helt fra Virum. Så der er opmærksomhed om Ambrosius Stub. Bare ikke hernede sydpå, vurderer Inga-Britt Olsen.

Ankermanden bag projekterne er skuespilleren Christian Steffensen, som har beskæftiget sig professionelt med Ambrosius Stub i mere end 20 år. Han vil ikke kommentere sine million-planer.

- Jeg er i fuld gang med at sikre opbakning til projekterne og har ingen kommentarer lige nu, siger han.

De samlede udgifter, hvis alle Stub-skibene sættes i søen, beløber sig til mere end tre millioner kroner, men da indtægter endnu ikke er regnet ind i budgettet, ved ingen i øjeblikket, hvor dyrt projektet egentlig bliver.

Inga-Britt Olsen håber blandt andet, at Kulturministeriets provinspulje vil bidrage til Ambrosius Stub-ambitionerne med et pænt beløb.

Ambrosius til kamp mod H.C. Andersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce