Alvor bag 15-årigs dødstrusler


Alvor bag 15-årigs dødstrusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VOLD: Dreng varetægtsfængslet for angreb med skruetrækker mod tre pædagoger på Egebo

vester skerninge: For at beskytte pædagogerne på amtsinstitutionen Egebo i Vester Skerninge valgte dommeren i går at lade en bare 15-årig dreng varetægtsfængsle frem til 19. august.

Hermed understreger retten i Svendborg, at der er grund til at tage drengens dødstrusler mandag eftermiddag dybt alvorligt.

Drengen bor på Egebo. Et langvarigt skænderi om oprydning på drengens værelse kulminerede klokken 15.30, da tre pædagoger blev truet på livet. Den 15-årige råbte til dem, at han ville dræbe alle tre med en skruetrækker, hvis de ikke lod ham være i fred.

Personalet følte sig overbevist om, at drengen ville lade handling følge ord, og tilkaldte politiet. Den 15-årige blev anholdt mandag klokken 17.30.

Stak pædagog i halsen

Og da drengen så sent som 11. maj i år under en lignende dramatisk episode på Egebo overfaldt og stak pædagogmedhjælper Michael Siersted Nissen i halsen med netop en skruetrækker, turde dommeren ikke lade ham forblive på fri fod.

På grund af drengens unge alder og på begæring af hans forsvarer, advokat Kjeld Klausen, Svendborg, blev dørene lukket til grundlovsforhøret i går.

Men efter hvad Fyens Stiftstidende erfarer havde en række af Egebos pædagoger været på stranden denne mandag, hvor alle nød badelivet. Også den 15-årige virkede glad.

Hjemme på Egebo rodede hans værelse imidlertid. Pædagogerne bad ham rydde op.

- Det gider jeg ikke, lød svaret.

- Jamen det skal du altså.

Pædagogerne tilbød at hjælpe den 15-årige med at få orden på tingene, men heller ikke det faldt i god jord. Således kørte skænderiet i ring, indtil den 15-årige kun følte trang til at forlade Egebo i irritation over disse urimelige krav.

Og af nylig indvundet erfaring vidste han, at skruetrækker-vold har den konsekvens.

Gammel dom

Drengen sigtes efter straffelovens paragraf 119 for trusler om vold mod tjenestemand i funktion.

Den 15-årige er i forvejen idømt tre måneders betinget fængsel med to års prøvetid for overfaldet på Michael Siersted Nissen. Alligevel fik han lov at vende tilbage til Egebo kort efter episoden og har ifølge Stiftstidendes oplysninger opført sig rimeligt pænt siden.

Surrogatfængslet

Om den betingede dom på tre måneders fængsel kommer til udløsning efter de nye dødstrusler vil vise sig, når den 15-årige modtager dom 19. august. Indtil da sidder han varetægtsfængslet i surrogat på den lukkede institution Egely på Vestfyn.

Den 15-årige dreng med rødder i Odense har boet på Egebo i cirka tre år. Efter weekend-ophold hjemme i Odense har han typisk vist sig vanskelig at styre for pædagogerne.

Karakterafvigende

En repræsentant for Odense Kommunes familieafdeling betegner ham som karakterafvigende med antisociale træk. Han reagerer ofte kraftigt på regler og nægter at lade voksne styre sit liv.

Drengen har derfor ikke modtaget megen undervisning på Egebo, men var kun i skole om onsdagen. Ellers passede han forefaldende arbejde i selskab med voksne. Han har gerne udvist truende adfærd over for læreren, når han følte, at undervisningstiden blev for lang.

Alvor bag 15-årigs dødstrusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce