Så' det efterårsferie og tid til, at de sidste lystbåde skal klodses op. Fredag var det kragejollen Ellidas tur.

Svendborg: En stor kranvogn, gule refleksveste og andet sikkerhedsudstyr, masser af reb og en god portion præcision.

Når bådejerne trækker deres kære op ad vandet, er det for alvor efterår.

Det var også tilfældet fredag, hvor den forhenværende kirketjener og landmand Peter Folke Olsen, 75 år, og en tilkaldt vognmand stod bag en opsigtsvækkende aktion.

Kragejollen Ellida på 3,5 tons og 108 år på bagen skulle bugseres på plads. Og det var ikke på en helt traditionel og kommunal havneplads.

Peter Folke Olsens kære eje skulle nemlig hejses hjem i baggården - henover dyre biler og to carporte - midt i det indre Svendborg, hvor det ellers trange Kyseborgstræde nøjagtig levner plads til en leverance i den størrelsesorden.

Peter Folke Olsen omdanner hver vinter baggården til et mindre skibsværft. Se, hvordan leverancen gik - og hvad bådejeren har planer om at få vinteren til at gå med, i videoen øverst i artiklen.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.