Allan Kirk får sexdom prøvet i Højesteret


Allan Kirk får sexdom prøvet i Højesteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TILLADELSE: Procesbevillingsnævnet giver den fængselsdømte ridechef adgang til Højesteret
SVENDBORG: Den sex-dømte rideleder Allan Kirk fra Skovsbogaard Ridecenter har fået meddelelse om, at procesbevillingsnævnet skaffer ham adgang til Højesteret.

- Så lige nu føler jeg mig overbevist om, at jeg ikke skal ind at ruske tremmer, siger Allan Kirk.

For tre sex-overgreb mod unge piger med tilknytning til Skovsbogaard Ridecenter blev han 31. marts i år idømt 60 dages ubetinget fængsel ved Østre Landsret. Desuden fratog et - i øvrigt uenigt - dommerpanel ham i to år retten til erhvervsmæssigt og i fritiden at beskæftige sig med piger under 18 år.

- Jeg tror på, at man i procesbevillingsnævnet har fundet dommen for hård, siger Allan Kirk.

Skyldig i tre sex-forhold

Skyldsspørgsmålet rokkes der ikke ved i Højesteret, som imidlertid kan vælge at formilde straffen over Allan Kirk. Men en skærpelse af dommen er også en mulighed.

Den sydfynske ridechef blev fundet skyldig i to forhold af blufærdighedskrænkelse samt et tilfælde af anden kønslig omgængelse end samleje.

Allan Kirk sætter ikke mindst sin lid til, at Højesteret atter giver ham tilladelse til at beskæftige sig med piger under 18 år. På arbejde såvel som i fritiden.

- Jeg har spurgt, hvad der egentlig ligger i begrebet "fritidsmæssige aktiviteter". Hvis jeg sidder ved en put-and-take sø og fisker, og en ung pige kommer forbi, skal jeg så gå min vej med flue og fiske-stang, spørger Allan Kirk.

Stor ride-aktivitet

Erhvervsmæssigt er han helt klar over, at han ikke må undervise børn i Skovsbogaard Ridecenter, og den tidligere elitegymnast har heller ikke lov at lede ungdoms-repræ-sentationshold.

Så det lader han være med.

- Jeg skal jo også leve af at købe og sælge heste, siger han.

Og ifølge Allan Kirk er der under alle omstændigheder voldsom aktivitet på Skovsbogaard Ridecenter, hvor Skovsbogaard Rideklub lejer sig ind.

- Vi har hver dag sommeren igennem haft 40-50 børn i ridecentret. En positiv og dejlig oplevelse, siger Allan Kirk.

Stadig kommunal støtte

Han havde frygtet, at Svendborg Kommune ville inddrage al økonomisk støtte til de rideklubber, der benytter hans center, men det er ikke sket.

Til gengæld fortæller Allan Kirk, at han under Kim Larsen-koncerten forleden oplevede en fysisk straffeaktion. Tre mand kastede sig over ham og gav ham tæsk. En af mændene har ifølge Allan Kirk tæt tilknytning til fronten omkring Allan Kirks tidligere kone. Sagen er meldt til politiet, hvor anmeldelsen bekræftes.

Allan Kirk får sexdom prøvet i Højesteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce