Aflysninger på første arbejdsdag

Mange har i efteråret og begyndelsen af vinteren oplevet at måtte vente længe eller helt forgæves på tog på Svendborg­banen. I går morges skyldtes aflysningerne signalfejl. Arkivfoto: Roland Petersen
Foto: Roland Petersen

Aflysninger på første arbejdsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cristina Thorbjørnsen kom for sent på sin første skoledag i det nye år, fordi hendes tog fra Svendborg til Odense blev aflyst

Svendborg: Cristina Thorbjørnsen er fra Rumænien. Hun har boet i Danmark i 15 år, men alligevel har hun ikke glemt, hvordan togene kører i det land, hun kommer fra. Europas fattigste.

- De kører meget bedre der, synes jeg. Jeg er skuffet. Meget skuffet. Jeg troede ikke, det kunne lade sig gøre i Danmark.

Sådan siger hun på en dag, som begyndte med aflysninger af de morgentog, hun er afhængig af for at kunne komme fra Svendborg til Odense, hvor hun læser til pædagogisk assistent.

Klokken lidt i 7 i går morges stod hun klar i Svendborg Vest til at komme med det tog, der kører fra Svendborg klokken 7.02.

Men toget blev aflyst.

- Det gjorde det næste tog, der skulle komme en halv time senere, også, siger hun.

I stedet fik de mange passagerer, der stod og ventede på at komme af sted til årets første arbejds- eller skoledag, at vide, at der ville komme busser og hente dem.

- Men der kom ingen busser, siger Cristina Thorbjørnsen, som derfor endte med at tilbringe den dybfrosne morgen på perronen ved Svendborg Vest.

Råkold morgen

Der stod hun, til der lidt over klokken 7.30 alligevel kom et tog. Ingen busser nåede at komme inden da.

- Det var pissekoldt. Det ord har jeg lært nu. Jeg var tæt på at tage hjem, men det var jo første skoledag, siger hun.

Cristina Thorbjørnsen har pendlet siden september 2015, hvor hun startede på sin uddannelse på Social- og Sundhedsskolen Fyn i Odense.

Dermed begyndte pendlerlivet med et efterår, hvor Svendborgbanen var ramt af massive forsinkelser og aflysninger.

- Siden jeg startede, har der faktisk kun været én måned, hvor der har kørt godt, siger hun.

Det har kostet den studerende.

- Jeg er pligtopfyldende, og jeg vil gerne passe min skole. I dag startede et nyt fag. Jeg er kommet for sent flere gange, og så får jeg fravær. Det er ikke særligt godt, siger hun.

Så nu har hun haft en snak med sine lærere.

- Jeg har ikke andre muligheder end toget, så jeg har sagt til mine lærere, at sådan bliver det. Nogle giver mig fravær, andre gør ikke, siger hun frustreret.

- Jeg er ellers ikke sådan en, der brokker mig. Jeg er altid glad og positiv, men i dag (mandag, red.) var det for meget, siger hun.

Aflysninger på første arbejdsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce