Affaldsundersøgelse har talt: Svendborg er renere, end folk synes

Det er skidt foran Svendborg Gymnasium, men ellers er Svendborg pæn ifølge ny undersøgelse. Foto: Katrine Becher Damkjær

Affaldsundersøgelse har talt: Svendborg er renere, end folk synes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg: Svendborg Kommune er renere, end dens indbyggere går rundt og synes.

Det er den samlede konklusion på en undersøgelse af mængden af henkastet affald, som Hold Danmark Rent netop er udkommet med.

Svendborg Kommune ligger over gennemsnittet sammenlignet med ni andre kommuner af samme størrelse, som også har været under Hold Danmark Rents lup. Faktisk indkasserer Svendborg farven grøn og prædikatet "tilfredsstillende", og det kan dårligt være bedre.

Undersøgelsen
Det er Hold Danmark Rent, der står bag undersøgelsen af henkastet affald, og 23 kommuner over hele landet og af forskellige størrelser har været med i undersøgelsen.I hver kommune baserer resultaterne sig på to delundersøgelser. En optælling af henkastet affald på udvalgte lokaliteter og dernæst borgerinterviews.

I Svendborg er der undersøgt 16 lokaliteter i dagene 8. og 9. maj 2017. Desuden er der interviewet 94 borgere fordelt på de pågældende 16 lokaliteter.

I konklusionen er Svendborg placeret på en tredjeplads på listen over i alt 10 kommuner på samme størrelse som Svendborg. Svendborg har renholdelsesniveauet "tilfredsstillende".

74 procent af de adspurgte vurderer renholdelsesniveauet op lokaliteten, hvor de er blevet interviewet, til at være tilfredsstillende.

Frederiksgade i Svendborg, hvor meget natteliv leves, bliver af de interviewede borgere peget på som et problematisk område, hvad skrald angår.

Optællingen af henkastet affald viser desuden, at området omkring Svendborg Gymnasium har "et meget kritisk niveau i renholdelse". Her er der fundet 1200 cigaretskod på et område, der er 100 meter langt og seks meter bredt.

Så meget desto mere ærgerligt er det, at undersøgelsens borgerinterviews viser, at kun 74 procent af de adspurgte er tilfredse med renholdelsesstandarden på det sted, hvor de er blevet interviewet.

Det mener Flemming Madsen, formand for Teknik- og Erhvervsudvalget, der har fået undersøgelsens resultater fremlagt.

- Det er da ærgerligt, man ikke ser den rene by, vi faktisk har. Det kan måske betyde, at man går og taler negativt om noget, der faktisk ikke er negativt, siger han.

Han ser dog ikke for sig, at det er noget, man kan gøre ret meget ved, når nu der faktisk er ret rent i kommunen - og der i øvrigt ikke er ret mange penge at gøre med.

- Hvis vi skal højere op, skal der flere ressourcer til, og det er nok ikke så populært at bede om lige nu, siger han med henvisning til de forestående kommunale besparelser.

Der er dog to steder, som undersøgelsen peger på som problematiske. Ved Svendborg Gymnasium er der massive problemer med cigaretskod smidt lige uden for skolens matrikel, og i Frederiksgade er der problemer med affald genereret af nattelivet på gadens diskoteker, værtshuse og pizzeriaer.

Til gengæld priser udvalgsformanden sig lykkelig for, at Rappenskralderne (en gruppe kvinder, der samler skrald i Svendborg) findes.

- De er en del af årsagen til, at vi faktisk ligger så godt. Desværre. Det burde jo være borgernes fortjeneste. Men de gør virkelig en stor indsats. Vi kan jo se, hvor meget de samler. Det er helt vildt, siger Flemming Madsen.

Affaldsundersøgelse har talt: Svendborg er renere, end folk synes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce