Affaldsplaget skov: Skelet af død hund fundet

Den døde hund har gråmeleret pels tilbage på hovedet. Den har ingen hale længere, men om den er kuperet eller bare gnavet af af andre dyr, er ikke til at sige. Hunden er omkring en halv meter høj. Foto: Julie Ruby Bødiker

Affaldsplaget skov: Skelet af død hund fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jæger Tom Hansen har fundet kadaveret af en hund i skoven ved Porthusvej, som er et yndet sted at dumpe affald, der ellers hører til på genbrugsstationen.

Svendborg: Det er ikke første gang, Tom Hansen finder affald efterladt i skoven ved Græsholmene ved Porthusvej i Svendborg.

Men mandag fandt han en type af affald, der har givet ham behov for at råbe op i stedet for at nøjes med at rase for sig selv over folks brug af skoven som en losseplads.

- Folk tror, de kan smide alt muligt i skoven, men nu synes jeg, det er en lille smule over stregen, siger han.

Mandag fandt han en død hund i skovbunden. Eller nærmere resterne af en død hund. I en lille fordybning lidt fra en af stierne for hans hund pludselig hen og gav hals, og ved nærmere eftersyn kunne han konstatere, at det, hans hund reagerede så voldsomt på, var skelettet af en hund, hvor der kun var kød tilbage på hovedet. Resten af kroppen er blevet spist af skovens dyr.

Tom Hansen, der kommer i skoven hver dag, fordi han er en del af et jagtkonsortium og fodrer vildet i skoven, kontaktede derfor politiet, som kom og undersøgte dyret for en chip, der måske kunne hjælpe med at opklare, hvordan den døde hund er endt i skoven, men dyret var for medtaget, og ingen chip blev fundet.

Tom Hansen kan da også kun gisne om, hvordan dyret er endt i skoven. Men med skelen til, hvad han ellers finder i skovbunden med jævne mellemrum, har han sine bange anelser.

- Folk kører jo herud og smider alt muligt affald i stedet for at køre det sidste lille stykke ud til genbrugspladsen. Det er ikke rart at sige, men jeg tror, det er nogen, der har skilt sig af med den hund på en eller anden måde. De kan selv have aflivet den og kørt herud med den, de kan have aflivet den herude, eller de kan have bundet den til et træ og efterladt den, men det kan jeg næsten ikke holde ud at sige højt.

Resterne af et helt køkken, som nogen har smidt i skovbunden. Skovens folk har efterhånden fået kørt affaldet væk. Foto: Julie Ruby Bødiker
Resterne af et helt køkken, som nogen har smidt i skovbunden. Skovens folk har efterhånden fået kørt affaldet væk. Foto: Julie Ruby Bødiker

Håber på opklaring

Da Tom Hansen kommer i skoven hver dag med sin hund, ved han, at hundekadaveret ikke lå, hvor han fandt det dagen forinden. Dermed mener han, at den kan have lagt sig til at dø, være blevet dræbt eller placeret et andet sted i skoven.

- Den er jo ikke lettere nu, end at en ræv nemt kan slæbe rundt på den, siger han.

Hvilken type hund, der er tale om, er også temmelig svært at fastslå, men hundens hoved er kort i det og har gråmeleret pels, mens hundens krop er omkring en halv meter høj.

Tom Hansen håber, at hans opråb på en eller anden måde kan hjælpe til at få opklaret, hvordan hunden er endt som kadaver i skoven.

Men han håber også, at det generelt kan bidrage til, at folk holder op med at dumpe deres affald i skoven, hvor der lige for tiden ligger de sidste rester af et helt køkken, som blev smidt der for noget tid siden.

- Det er jo forurening simpelthen. Man behandler ikke naturen på den måde, siger han.

Skoven ved Græsholmene er ejet af Hvidkilde Gods.

Affaldsplaget skov: Skelet af død hund fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce