Tåsinge: Foreningen Tåsinge Turistinformation holder i efterårsferien for fjerde gang Tåsinge Æblefestival. Tåsinge var et af de første steder i Danmark, hvor æble- og frugtavl blev indført systematisk i 1700-tallet, og festivalen er historien om, hvordan frugtavl er og har været et stort aktiv for øen. Festivalen henvender sig især til familier, børn og turister med en lang række aktiviteter over hele Tåsinge med æbler som fællesnævner.

Program for Æblefestival

Guidede rundvisninger på Valdemars Slot, i Troense by eller i en gammel frugthave i Troense.Smagsprøver på frugttærter i Vindeby bageri.

"Ugens ret" i Bregninge Kro er i denne uge Æbleflæsk af ekstra kvalitet.

De gamle pæreskuder ankommer, bliver lastet med frugt og afsejler fra Troense havn.

Pluk-selv-æbler for hele familien i en frugtplantage.

Lær at pode et frugttræ af en erfaren gartner.

Lær at lave "æbleroser" eller andre nye æbledesserter

Lege for børn på Tåsinge Museum eller i Carlsberghallen. 

Tag på tur med en frugtavler i hans frugtplantage og hør om frugtavl og om de forskellige æblesorter.

Smag på æblet og køb efterfølgende æbletræet.

Fremstil din egen æblemost og få den med hjem i en bag-in-box påført en selvvalgt etiket.

Stil op med en æblekage til kåringen af de bedste æblekager på Tåsinge, og mød op for at smage på alle indleverede æblekager sammen med en kop kaffe på Hotel Troense.

 

Antallet af aktiviteter er i 2017-programmet øget med blandt andet kursus i fremstillingen af æbleroser og en guidet rundtur på Valdemars Slot. Aktiviteterne kan fint kombineres, så man får inspiration til nye æblekager tirsdag eller torsdag og så leverer dem ind til konkurrencen om søndagen.

Arrangørerne har dog en rettelse til det trykte program, idet Danninghus har meddelt, at der er alt for få æbler på deres træer i år, så de kan ikke tilbyde "pluk-selv" om søndagen. I stedet er der Pluk-selv hos Preben Mohr, Thorseng Alle 12. (gedde)

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv