Årets profet: Lises soloshow førte til 13 pletskud og profetsejr

Lise Jensen, 65 år med bopæl i Egense, kan ganske fortjent kalde sig for årets profetvinder med en kupon helt uden fejl. Foto: Henrik Nguyen

Årets profet: Lises soloshow førte til 13 pletskud og profetsejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets profetvinder, Lise Jensen, plejer at svare på quizspørsmålene sammen med nytårsselskabet. Denne gang var hun nødsaget til at gå solo. Det resulterede i en fejlfri kupon.

Egense: Lise Jensen har en høne at plukke med Fyns Amts Avis. Der er noget, hun er utilfreds med.

- Jeg vil gerne klage over, at quizzen ikke lå klar til nytårsaften sidste år, men først et par dage senere. Vi er ellers et selskab på 12-14 stykker, som plejer at hygge os gevaldigt med at udfylde den til vores nytårsfest, siger hun med henvisning til avisens traditionsrige profetkonkurrence, hvor vi beder læserne gætte med på, hvad der sker i løbet af året.

- Men det kunne vi jo ikke, når den ikke var der. Derfor havde vi en hel time, hvor vi ikke anede, hvad vi skulle lave eller snakke om. Det må I gøre bedre i år.

Rigtig sur er Lise Jensen ikke. Det kan hun næsten heller ikke være, eftersom miseren ender med at falde ud til hendes fordel.

For i stedet for at indlevere en fælleskupon sammen med vennerne, som hun plejer, måtte Lise Jensen gøre det alene. Og det er ikke gået værre end, at hun med 13 rigtige ud af lige så mange mulige nu kan kalde sig for årets profet.

- Da jeg fortalte de andre det, var der en, som sagde: "Endelig vandt vi!" Næ nej, det er mig, der vandt. Men jeg skal nok dele det, der er i kurven med dem, siger Lise Jensen og slår en stor latter op.

Profetkonkurrencen
Hvert år beder Fyns Amts Avis læserne udfylde en kupon med 13 forudsigelser for det kommende år.

Det foregår såre simpelt med, at læserne skal svare ja eller nej til de 13 scenarier, som vi har opstillet, og derefter indsende kuponen til avisen.

Den med flest rigtige bliver præmieret med en gave fra avisen, mens der er trøstpræmier til de sekundære positioner.

Avisen har en ny profetquiz om 2018 klar til læserne om et par dage.

Styr på politikken

Lise Jensen, der er 65 år og bor i Egense, ramte altså ikke forbi én eneste gang på kuponens 13 spørgsmål. Dermed havde hun både forudset, at der ikke ville blive placeret en skattestyrelse i Svendborg, at der ikke ville blive solgt mindst otte grunde i Tankefuld i løbet af 2017, og at bilisterne ville holde sig fra at køre i springvandet på torvet.

- Jeg tænkte, at det da ikke kan passe, at der kan blive ved med at køre biler i det springvand. Det kan vel ikke ske tre år i træk, siger Lise Jensen, der fik ret i den betragtning.

Det gjorde hun også, da hun satte sin lid til, at DSB ville opnå en kunderettidighed på Svendborgbanen på 95 procent eller højere i løbet af året.

- Det må være min gamle loyalitet overfor offentlig transport.

Hun indrømmer, at en del af krydserne på kuponen er rene gætterier og vildskud fra hoften. For eksempel sportspørgsmålene måtte hun have hjælp til.

Spørgsmålene, som handler om politik, havde hun fuldstændig styr på.

- Jeg var ret sikker på, at Alternativet ville få en i byrådet. Og så var jeg 100 procent sikker på, at Lars Erik Hornemann (V) ikke ville få genvalg som borgmester.

Troen i det sidste - kan man formode - bunder i, at Lise Jensen er gift med det socialdemokratiske byrådsmedlem Flemming Madsen, der måske eller måske ikke har haft en finger med i spillet, da kuponen blev udfyldt.

- Altså vi taler da sammen, som ægtefolk jo gør, siger hun kryptisk, mens Flemming Madsen bedyrer, at han ingen andel har i profetsejren.

Lise Jensen er uddannet fra Odense Seminarium og har en lang karriere bag sig, hvor hun blandt andet har været leder af en dagsinstitution i Gudme og en i Svendborg. De sidste 12-15 år har hun været ansat som konfliktmægler på Nymarkskolen.

Nu er hun imidlertid gået på pension. En tilværelse, hun nyder i fulde drag.

- Det er rart at råde over tiden selv, siger Lise Jensen, der fortæller, at hun stadig arbejder lidt freelance.

Årets profet: Lises soloshow førte til 13 pletskud og profetsejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce