Årets dynamo: Cyklistforbundet hædrer sydfynbo med pris

Marianne Kildebjerg (t.h.) modtager Cyklistforbundets pris for at være Årets Cykeldynamo. Prisen blev overrakt af formand Jette Gotsche. Foto: Cyklistforbundet.

Årets dynamo: Cyklistforbundet hædrer sydfynbo med pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marianne Kildebjerg, som varetager de sydfynske cyklisters interesser, har fået prisen som Årets Cykeldynamo, der bliver uddelt af Cyklistforbundet.

Svendborg: Årets Cykeldynamo kommer fra Svendborg og hedder Marianne Kildebjerg, som til daglig er Cyklistforbundets repræsentant på Sydfyn.

Det er netop Cyklistforbundet, der uddeler prisen, som blev overrakt på forbundets landsmøde i Vejle forleden, og prisen fik Marianne Kildebjerg for at have ydet en enorm indsats for cyklisterne i hele lokalområdet.

- Der findes mange engagerede ildsjæle, som gør et stort og værdsat arbejde for cykelsagen. Prisen er derfor et taknemmeligt skulderklap for den store personlige indsats, siger Jette Gotsche, der er formand i Cyklistforbundet, ifølge en pressemeddelelse.

Formanden fremhæver sydfynboens vedholdende og målrettede indsats for at sætte cyklisternes forhold i Svendborg på dagsordenen.

- Marianne har gennem et stærkt og engageret samarbejde med skoler, gymnasier, Cykeltutten og andre aktører skabt stor synlighed for cykelsagen i lokalområdet. Marianne formår også at dele sin begejstring over lokale aktiviteter, ikke kun med folk omkring hende, men også på eksempelvis Facebook, til stor inspiration for andre, lyder det fra Jette Gotsche, der tilføjer:

- Marianne varetager rollen som Cyklistforbundets repræsentant i Svendborg. Hun har været aktivt involveret i mange projekter og for indvielsen af Cykelrute N8 i maj i år. Hun blander sig i debatten og stiller op til interview om for eksempel højresving for rødt, og hvor det kan være relevant i nærområdet. Herfra skal lyde et stort tak.

Ambition om lokalafdeling

Marianne Kildebjerg, der har været forbundets repræsentant i Svendborg siden august 2018, er taknemmelig for prisen. Hun fremhæver arbejdet med projektet Cykeltutten som en af grundene til, at hun har fået Årets Cykeldynamo-prisen, og at Cykeltutten derfor fortjener en del af æren.

- Jeg har fulgt og støttet projekt Cykeltutten – og vedligeholder kontakten. Det er dedikerede og engagerede frivillige i Cykeltutten, jeg har lagt mig i baghjul på.Deres cykling-"DNA" er i overensstemmelse med den gode cykelsag, siger hun.

- Jeg vil gerne genetablere en lokalafdeling af Cyklistforbundet i Svendborg. Som repræsentant er man jo Palle alene i verden. Så det er en ambition for 2019 at få en lokalafdeling, siger hun.

- Det vil også være fint, hvis Svendborg Kommune vil gøre som 23 andre kommuner og etablere et kommunalt cykelfagråd, som koster et beskedent beløb på 4500 kroner om året. Og så handler det om at minde folk om, at der er noget, som hedder cykelfag, og at det er vigtigt, siger hun.

Årets dynamo: Cyklistforbundet hædrer sydfynbo med pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce