80 kilometer i timen gennem skoven: Borgere frygter for sikkerheden på berygtet vej

De, der går tur ved Lehnskov Strand, føler ikke, at hastighedsbegrænsingen er rigtig på vejen. Foto: Villads Munk Carstens

80 kilometer i timen gennem skoven: Borgere frygter for sikkerheden på berygtet vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange nyder at gå tur langs vandet ved Lehnskov Strand. Men borgerne i området oplever, at bilisterne kører meget stærkt på den smalle vej. Hastighedsbegrænsningen på stykket er 60 og 80 kilometer i timen, og de lokale frygter for sikkerheden, hvis ikke den sænkes.

Rantzausminde: Lige vest for Rantzausminde ligger en vej. Og vejen er berygtet blandt områdets beboere. Stykket, hvor Rantzausmindevej går langs vandet og forbi Lehnskov Huse og Lehnskov Strand, er nemlig et yndet sted at gå tur med hunden eller tage en tur til vandet ved Fyns sydligste punkt. Når det ikke er så hyggeligt, som det lyder, er det, fordi dem, der bruger vejen ofte, oplever, at en hundeluftning kan være farligt med måden, bilisterne kører på.

Tre, som oplever farlig trafik er Britt Hauervig, Frank Jørgensen og Bente Rasklev Jørgensen. De mener især, at de bløde trafikanter er i fare grundet skiltningen på stykket. På den smalle vej uden fortov og med flere skarpe sving må der nemlig køres 60 og 80 kilometer i timen.

- Her færdes mange mennesker både om vinteren og sommeren, siger Britt Hauervig.

- Og hvis man drøner, som man må, så er det altså ikke sikkert. De hastigheder er ikke sikre at køre med, når to biler har svært ved at passere hinanden. Vi oplever, at folk kører rigtig stærkt, og det kan jo ikke være rigtigt, at nogen skal komme til skade, før der sker noget. Det er svært at forestille sig, at de, som har bestemt hastighedsgrænsen, overhovedet har set den her vej med egne øjne, siger hun.

Det er Fyns Politis Trafiksektion i Nyborg, som sætter hastighedsbegrænsningerne, og skiltene kom op som del af et trafiksikkerhedsprojekt i efteråret 2016. Her vurderede politiet, at en hastighedsbegrænsning på 60 kilometer i timen var nok. Og selv om kommunen havde anmodet om 60 på hele stykket, vurderede politiet, at det kun var nødvendigt på godt halvdelen. På stykket gennem svinget og gennem skoven er grænsen således 80, da man i trafiksektionen vurderede, at man slet ikke kan køre 80 kilometer i timen, hvis man ellers skulle have lyst.

Men de, der ofte går ture langs vandet, mener, at man i hvert fald kan køre alt for stærkt.

- Os, der kender vejen, ved jo, at man skal være forsigtig, men her kommer mange gæster til vandet, som bare er på besøg. Og de er jo ikke nødvendigvis opmærksom på faren, når de ser, at det er tilladt at køre så stærkt, siger Bente Rasklev Jørgensen.

Svinget ind i skoven har en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen. Foto: Villads Munk Carstens
Svinget ind i skoven har en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen. Foto: Villads Munk Carstens

Flere hensyn at tage

Der er skrevet læserbreve om vejen, og beboerne har taget sagen op med politikerne. Til borgermøder har flere byrådsmedlemmer ifølge beboerne selv givet dem ret i, at tavlerne viser hastigheder til den høje side. De lokale fik i den forbindelse en opfattelse af, at der kunne ske noget, når en kortlægning af kommunens skilte, som er i gang, lå klar. Men det arbejde skal bare rense ud i skilteskoven og spotte ulæselige skilte. Skal man ændre en hastighedsbegrænsning, skal man lokke trafiksektionen til Lehnskov Strand igen, forklarer ingeniør i Center for Ejendomme og Teknisk Service i Svendborg Kommune, Marianne Grønkjær Jensen.

- Det vil være os, der skal rette henvendelse til politiet, og det har vi gjort før. Borgere må meget gerne henvende sig til os som vejmyndighed på mail. Så svarer vi tilbage, og så kan vi give det videre til politiet, som kan lave en vurdering, siger hun.

I Nyborg kan man ikke udtale sig om konkrete områder, men leder af Fyns Politis trafiksektion, Holger Warmbier, fortæller, at der er flere hensyn at tage, men at man altid hilser henvendelser velkommen.

- Der er flere ting i det. Der er ofte beboere, som vil have hastigheden ned, men vi ser også på trafikafviklingen. Det skal også være sådan, at folk kan komme frem. Man kunne jo godt sætte hastigheden ned til 50 alle vegne, men det ville jo ikke være rimeligt. Og færdselsloven tager jo højde for, om folk kører farligt, siger han.

- Ifølge loven skal man køre efter forholdene. Og det gælder både, når der er gående, eller hvis der er sving. Men selvfølgelig: Hvis vejen er meget smal, og hvis der køres farligt, så er der måske mulighed for, at man kan gøre noget. Man må meget gerne gøre opmærksom på, hvis folk kører for stærkt, siger han.

Beboerne omkring Lehnskov Strand vil nu henvende sig til kommunen for at se, om de kan få ændret på skiltningen. De håber at kunne få hastigheden ned på 50 eller 40 kilometer i timen, fortæller Britt Hauervig.

80 kilometer i timen gennem skoven: Borgere frygter for sikkerheden på berygtet vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce