7,3 millioner kroner: Nye fleksboliger på vej i Svendborg

Fleksboligerne skal bygges bag botilbuddet Skovsbo (billedet) i udkanten af Svendborg. Arkivfoto: Jørgen Outzen

7,3 millioner kroner: Nye fleksboliger på vej i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Problemer med midlertidige boliger til kommunens udsatte borgere får nu en foreløbig løsning. Tirsdag besluttede kommunens social- og sundhedsudvalg at godkende projektet med opførelse af seks fleksboliger på Skovsbovej.

Svendborg: Der er nu en løsning på vej til problemerne med midlertidige boliger til kommunens socialt udsatte og sårbare borgere. Tirsdag godkendte Social- og Sundhedsudvalget projektet, hvor seks midlertidige fleksboliger på hver 45 kvadratmeter skal opføres på Skovsbovej.

- Der er brug for midlertidige boliger i kommunen, og det har vi ikke lige nu, siger udvalgsformand Hanne Klit (S).

Projektet beløber sig til i alt 7,3 millioner kroner og finansieres delvist af driftsoverførsler fra 2017 og 2019 på det sociale område samt kommunens pulje til salg af ejendomme.

Tidligere har der været problemer med, at de midlertidige boliger, kommunen stillede til rådighed for borgerne, blev permanente i stedet. Derfor har kommunen været nødsaget til at sende borgere i midlertidige boliger i andre kommuner. Og den løsning er for dyr, mener Hanne Klit.

- Der er en udgift forbundet med det her, men på sigt vil det være den billigste løsning og et bedre tilbud til borgerne, siger hun og tilføjer, at behovet er større end de seks boliger, der foreløbig skal bygges.

- Seks boliger er ikke nok, men projektet er gjort klar til, at man kan udvide ved behov, siger hun.

Hvorfor bygger I så ikke flere?

- Der er selvfølgelig også noget økonomi i det her, men lige nu starter vi med seks boliger, siger Hanne Klit.

For at undgå, at de nye fleksboliger får samme skæbne som de gamle og bliver permanente boliger, vil der blive sat et tidsforløb på, når en borger visiteres til en af fleksboligerne.

Projektet skal endeligt godkendes på næste byrådsmøde. Derefter skal det i udbud, og planen er, at fleksboligerne skal stå klar i slutningen af 2019.

7,3 millioner kroner: Nye fleksboliger på vej i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce