700 frivillige klar til festival på Langeland


700 frivillige klar til festival på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RUDKØBING: I dag åbner campingpladsen og Forhaven til årets Langelandsfestival. Forud har gået lang tid med opsætning af omkring seks kilometer hegn og klargøring af diverse øl- og isboder.

Siden mandag morgen har festivalforeningerne arbejdet med at forberede området til tusinder af glade og feststemte deltagere.

En af de aktive er Jan Rasmussen, der for første gang står i spidsen for forberedelserne. Sammen med 15 andre har han de sidste to dage knoklet med at gøre boderne klar til udskænkning af kolde fadøl.

- Vi har blandt andet ombygget nogle containere, så vi kan sælge øl fra dem. Derudover har vi gjort udstyret til boderne klar, så foreningerne kun skal pynte dem, fortæller Jan Rasmussen.

Sammen med 700 frivillige fra 18 langelandske sports- og spejderklubber skal han den næste uge sørge for, at foreningerne igen kan få et overskud med hjem fra festivalen.

- Sidste år var overskuddet på cirka 600.000 kroner, og vi håber at holde samme niveau i år, fortæller John Braaby fra festivalforeningernes styregruppe.

Men hvor meget, foreningerne kan forvente at få med hjem i år, er svært at forudsige.

Forud for årets festival er indtjeningsgrundlaget nemlig lavet om. Tidligere havde foreningerne ikke helt så mange boder som i år, i stedet skulle de så også sørge for parkeringen.

- Forhaven virker som et spændende projekt. Og da den begynder flere dage tidligere end selve festivalen, så er det muligt at tjene lidt ekstra på det. Men det er svært at vide, hvordan publikum tager imod det nye tiltag. Samtidig må vi håbe, at vejret bliver bedre. Det vejr, vi haft indtil nu, lokker ikke folk til at købe ekstra is, øl og vand, siger John Braaby.

Han tror ikke, at Midtfyns Festivalens konkurs kommer til at betyde det helt store for årets Langelandsfestival.

- Musikken på de to festivaler er meget forskellige, så jeg tror højest, at der måske kommer 50-100 deltagere ekstra, siger John Braaby.

700 frivillige klar til festival på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce