Siden fredag formiddag har Facebook-gruppen, "Stop lukning af fødeafdeling på Svendborg Sygehus", fået 6351 medlemmer. Lørdag er der demonstration mod regionens spareplaner

Svendborg: Fredag i sidste uge afleverede Region Syddanmarks direktion et sparekatalog til regionrådspolitikerne.

Kataloget indeholder blandt andet forslag om lukning af fødegangen på Svendborg Sygehus, men det vil ikke være en populær beslutning, hvis man ser på demokratiets moderne kampplads: Facebook.

Henover weekenden har en mindre hær mobiliseret sig på det sociale medie.

Sparekataloget

Regions Syddanmarks direktion afleverede fredag et sparekatalog til regionsråds-politikerne i regionene.

Sparekataloget indeholder i alt 38 forslag til besparelser.

Det er blandt andet lukning af fire mindre sygehuse, sammenlægning af akutbiler og ambulancer samt besparelser på medicinudgifterne.

Sparekataloget giver i alt besparelser for 223 millioner kroner.

En hær, som har til hensigt at kæmpe imod lukningen af fødegangen på Svendborg Sygehus. 6351 personer har mandag eftermiddag meldt sig under fanerne og er blevet medlem af gruppen.

Ser man på antallet af medlemmer er gruppen med det knap så mundrette navn: "Stop lukning af fødeafdeling på Svendborg Sygehus" på blot fire dage blevet den tredjemest populære Facebook-gruppe, der indeholder navnet Svendborg.

Til sammenligning har Facebooksiden til bevarelsen af Middelfart Sygehus fået 3638 likes, og det er initiativtager Andreas Møller glad for.

- Jeg tror, der er så stor respons, fordi det både handler om akutfunktion og fødselsgang, og det er to ting, der er meget nært på folk, siger Andreas Møller, der sidder i byrådet i Faaborg-Midtfyn kommune for Konservative.

Han mener også, at det store engagement kommer fra, at Sydfyn føler sig forbigået i flere omgange Først med tidligere minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansens (S) berømte og berygtede brudte løfte fra 2011 om at beholde akutfunktionen, og senest, da regeringen så forbi Sydfyn, da de statslige arbejdspladser skulle flyttes ud i provinsen.

Gem lukning til 2025

Der er et stykke fra Facebook til indflydelse, erkender Andreas Møller. Derfor er det planlagt, at gruppen skal være langt mere, end en Facebookside.

- Strategien er at få så mange politikere med på vores sag, som muligt. Det handler om at få skabt så meget synlighed, vi kan.

Derfor har Andreas Møller nedsat tre arbejdsgrupper, som til sammen skal skabe synlighed i form af blandt andet læserbreve, aktiviteter og demonstrationer.

Sparekataloget fra direktionen i Region Syddanmark er et forslag, og det er således ikke besluttet, hvorvidt fødegangen på Svendborg Sygehus skal lukkes - endnu.

Det er nemlig sikkert og vist, at den lukker, når det nye supersygehus i Odense kommer i 2021.

Ikke spildt arbejde

Alligevel mener Andreas Møller ikke, at det vil være spildt arbejde at kæmpe mod en lukning.

- Ja, den lukker på et tidspunkt, men vi ved alle sammen, at offentlige byggerier kan blive forsinket. Under alle omstændigheder vil der ikke være organisation på plads fra dag et. Der vil være en tilvænningsperiode og indkøringsperiode, hvor man muligvis kunne få politikerne overtalt til at holde klinikken åben til 2025. Totalargumentet er, at der kan ske masser på fem-seks år. Lad os nu se, hvad der sker, siger Andreas Møller.

  • ## BYL Thornfeldt_Kasper-Emil_(2015)_003.jpg

    Af:

    Journalist på Svendborgredaktionen på Fyns Amts Avis med fokus på politik. Jeg har tidligere været på lokalredaktionen på Ærø samt den fælles sportsredaktion, Sport Fyn. Jeg er bosat i Odense.

Mere om emnet

Se alle

Facebook kan sætte skub i tingene

Demonstration mod lukning

Ja, den lukker på et tidspunkt, men vi ved alle sammen, at offentlige byggerier kan blive forsinket.