42 børnehavebørn evakueret: Det lugtede af gas

Solstrålen Tved Børnehave blev mandag evakueret, fordi personalet kunne lugte gas. Foto: Finn Eriksen

42 børnehavebørn evakueret: Det lugtede af gas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Personalet tog ingen chancer, da de mandag kunne lugte gas i Tved Børnehave. Lugten kom formentlig fra et overfladebassin.

Tved: Der blev ikke taget chancer, da en lugt af gas omkring klokken 12.30 bredte sig i Solstrålen Tved Børnehave på Hellet i Tved.

De i alt 42 børn blev straks ført udenfor, og så blev Beredskab Fyn kontaktet.

Ifølge indsatsleder Brian Christensen var der imidlertid ikke fare på færde.

- Nature Energy har været her og har konstateret, at tilførslen af gas til bygningen er i orden, og også Fyn Gasteknik har været forbi og se på gasfyret. Og det er der heller ikke noget i vejen med, fortæller han umiddelbart efter endt indsats i børnehaven.

Her er det med andre ord slået fast, at lugten ikke kom fra bygningen, og ifølge Brian Christensen er det mest realistisk, at årsagen skal findes på hjørnet af Ring Nord og Ørbækvej.

Her ligger nemlig et såkaldt overfladebassin til opsamling af regnvand i store mængder, og i sådan et kan der dannes blandt andet metangas.

- Når det samtidig er frostvejr, er der ikke noget opdrift, og derfor tror vi, at lugten er kommet derfra, siger Brian Christensen, der i øvrigt oplyser, at den naturgas, der bliver leveret af energiselskaber, af sikkerhedsmæssige årsager tilsat et sporstof med en meget markant lugt.

- Det lugtede godt nok af gas, da vi kom, men det lugtede ikke af de sporstoffer, siger han.

Det rigtige at gøre

Det var børnehaveleder Anjamarie Kønig, der besluttede at evakuere børnehaven.

- Det lugtede ikke meget, men nok til, at vi ikke turde stå med det alene, siger hun.

Børnene blev genhuset i et medborgerhus ved siden af børnehaven på Hellet, til det hele var overstået, og ifølge Brian Christensen satte personalet ikke en fod forkert undervejs.

- De fulgte deres evakueringsprocedure, som man skal i en kritisk situation. Og når det lugter af gas, er situationen kritisk, til vi har været her og konstateret, at den ikke er det, siger han.

Traumatiserede er de 42 børn næppe.

- Vi har fortalt historier og sunget sange og snakket om det uden på noget tidspunkt at nævne ordet "eksplosion". Og de er helt rolige, siger Anjamarie Kønig.

42 børnehavebørn evakueret: Det lugtede af gas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce