To museer skal hjælpe med undervisningen i Langeland og Svendborg Kommune

Der skal museum på skoleskemaet i Svendborg og på Langeland.

Kulturministeriet og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har nemlig givet 329.500 kroner til et projekt i de to kommuner, som skal inddrage Svendborg Museum og Koldkrigsmuseum Langelandsfort mere i undervisningen på de to kommuners skoler.

På Forsorgsmuseet, som er en del af Svendborg Museum, siger museuminspektør Jeppe Wichmann Rasmussen, at midlerne giver en unik mulighed til at styrke samarbejdet mellem museer og skoler.

- Nu vil vi udvide og fremtidssikre det her samarbejde og gøre det endnu mere attraktivt og frugtbart for kommunernes skoler og museer at udnytte hinandens ressourcer. Og så vil vi være eksempler til efterlevelse, siger han ifølge en pressemeddelelse.

I projektet, der har det dækkende navn "Museum på Skoleskemaet", vil der blandt andet være fokus på, hvordan eleverne kan bruge kilder.

Pengene fra de to ministerier betyder også, at både Svendborg Museum og Koldkrigsmuseum Langelandsfort får en lærer fast tilknyttet en dag om ugen. De skal hjælpe med at videreudvikle museernes undervisningstilbud.

  • Af: