24 ansøgere til den varme stol


24 ansøgere til den varme stol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At Svendborgs børn- og unge-direktør blev fyret efter bare et år har ikke skræmt andre fra at søge jobbet

SVENDBORG: Kun lige godt 13 måneder nåede han at være den nye Svendborg Kommunes første børn- og unge-direktør. Så røg han ud - Michael Vinther.

Med dags varsel forlod han i starten af februar sit kontor på rådhuset - indstillet til fyring af kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf. En indstilling, som politikerne i byrådet fulgte kort efter.

Balladen på rådhusets chefgang har ikke skræmt andre fra at prøve lykken. Hele 24 ansøgere er der til at overtage stillingen som direktør for det stormomsuste og problemfyldte børn- og unge-område.

Ansøgningsfristen til jobbet udløb fredag i sidste uge.

- Jeg synes, det er glædeligt, at så mange har søgt jobbet. Og det er også et stærkt felt, siger kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf.

Hans glæde over antallet af ansøgere er ikke mindst baseret på, at kun 13 søgte en næsten tilsvarende stilling i Assens fornylig.

Til gengæld søgte 48 fornylig en ligeledes næsten tilsvarende stilling i Middelfart.

Allerede inden udgangen af denne måned skal et ansættelsesudvalg vælge en af de 24 ansøgere til jobbet til næsten en million kroner i årsløn.

Børn- og unge-direktøren skal åremålsansættes for fem år. Det betyder, at vedkommende efter de fem år oven i lønnen skal have en engangsydelse på 619.160 kroner.

Formedelst sådan cirka 100.000 kroner har firmaet Lundgaard Konsulenterne stået for arbejdet med at søge en ny børn- og unge-direktør.

Men det er et kommunalt ansættelsesudvalg, der står for selve ansættelsen. Allerede i morgen samles det meget store udvalg for at beslutte, hvilke to til seks ansøgere, der skal indkaldes til en samtale

Ansættelsesudvalget - bestående af bl.a. Børn- og Ungeudvalgets syv politikere, medarbejderrepræsentanter, borgmesteren og kommunaldirektøren - holder disse ansættelsessamtaler den 16. juni.

En sidste og afgørende samtale - eller samtaler - finder sted 24. juni. Og udvalget beslutter sig samme dag for, hvem det skal være.

Formelt set er det derefter det sidste byrådsmøde inden sommerferien - 1. juli - der træffer afgørelsen.

Hvornår en ny børn- og unge-direktør så kan starte på rådhuset i Svendborg er en helt anden sag. Det afhænger af vedkommendes nuværende ansættelseskontrakt.

Siden den pludselige og meget dyre fyring af Michael Vinther efter bare et år og en måned i jobbet har kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf også fungeret som børn- og unge-direktør.
Den varme stol
Michael Vinther var inden kommunesammenlægningen vicekommunaldirektør i Egebjerg Kommune.

Fra 1. januar 2007 blev han børn- og ungedirektør i den ny, store Svendborg Kommune.

I starten af februar i år forlod han chefstolen med dags varsel - indstillet til fyring af kommunaldirektøren ud fra "en helhedsbetragtning det sidste halve års tid" af hans ledelse af området - "ikke de enkeltstående fejl, der måtte have været", som det hed.

24 ansøgere til den varme stol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce