19-årig fynbo vil være "havets jernmand"

Kasper Lander tilbringer næsten alle sine weekender på "Fryd," og han er undgstræner for optimistsejlerne i Svendborg Amatør Sejlklub.

19-årig fynbo vil være "havets jernmand"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kasper Lander er den yngste ud af 330 deltagere i den hårde kapsejlads Silverrudder.

Kasper Lander fejrede sin 18-års-fødselsdag i dommertårnet under Siverrudder 2013, hvor han var meddommer.

- Mine forældre kom op i dommertårnet med champagne, og vi stod og så bådene komme ind. Det var sjovt og spændende, og jeg har siden gået og håbet, at det en dag ville blive mig, der sejlede en af dem, fortæller han.

Når han på tirsdag fylder 20 år, vil han forhåbentlig selv kunne prale af at være en "havets jernmand". Han deltager i år med sin båd "Fryd", som er en Drabant 24.

- Jeg har nok ikke de store chancer for at vinde, for mange af de andre både i min klasse har det hele. De er lette og har helt nye sejl. Jeg vil være tilfreds med at gennemføre, siger Kasper Lander.

Du kan følge kapsejladsen her.

At gennemføre er da også en præstation i sig selv, understreger stævneleder Ole Ingemann. Deltagerne skal sejle alene 134 sømil rundt om Fyn. Det svarer til cirka 248 kilometer.

- Vi kalder det jo "havets jernmand," fordi man er alene mand med sin båd, alene mod elementerne. Man skal være vågen rigtig lang tid, siger han.

Læs mere på Mitfyn.dk eller i Fyns Amts Avis fredag om Silverrudder og om Kasper Landers mentale forberedelse til den hårde kapsejlads.

19-årig fynbo vil være "havets jernmand"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce