Den 18-årige mand, der tidligt torsdag morgen var faldet i havnen i Svendborg, lå med hovedet nede i vandet og blev reddet op af en sejler. Det forklarer beredskabet.

Svendborg: Som fynsamtsavis.dk og Fyens.dk tidligere kunne skrive, så faldt 18-årig mand ned i havnen i Svendborg torsdag morgen og er siden kørt på sygehuset. Så meget er sikkert.

Detaljerne omkring ulykken er dog mere uvisse.

Politiets første forklaring lød således, at manden selv var kommet op af vandet. Den version stemmer imidlertid ikke helt overens med vagthavende indsatsleder ved beredskabet i Svendborg, Lars Jeppesen.

- Som jeg har fået det fortalt, så er manden faldet i vandet fra broen ud for havnekontoret. Tilfældigvis var der en mand, der overnattede sammen med sin søn på en båd dernede. Han hørte det og gik derfor op og kiggede og kunne se en mand ligge med hovedet nede i vandet. Altså med hovedet nedad, siger Lars Jeppesen.

- Han hopper ned efter ham, får bundet et tovværk om manden og får sin søn til at holde fast i ham, mens han selv svømmer op til nærmeste stige og kommer op på broen. Derefter ved jeg ikke, om det så er med hjælp fra politiet eller hvordan de får ham op, siger indsatslederen, der forklarer, at der kommer liv i den 18-årige, så snart han er oppe af vandet.

Kort tid efter kom en ambulance og kørte af sted med den uheldige 18-årige mand, der af politiet er meldt uden for livsfare.

Det var klokken 5.29 torsdag, at alarmen gik i gang hos både Beredskab Fyn og Fyns Politi.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
1
Mirakel på havnen: Manden i bassinet har det godt

Mirakel på havnen: Manden i bassinet har det godt

Sprang nøgen i vandet: Far og søn reddede 18-årig fra at drukne

Sprang nøgen i vandet: Far og søn reddede 18-årig fra at drukne

Kørt på sygehuset: 18-årig faldt i havnen

Kørt på sygehuset: 18-årig faldt i havnen