To 17-årige drenge sigtet for besiddelse af hash. Den ene blev desuden sigtet for fornærmelig tiltale.

Svendborg: En 17-årig dreng var næppe i gang med en gennemgribende analyse af Emma Gads værk, Takt og Tone, da det bankede på hans dør i Svendborgs midtby tirsdag klokken 11.40.

På besøg kom betjente fra Fyns Politi, som havde fået et tip om, at han solgte hash fra lejligheden, og de blev ikke budt velkommen.

- Han havde svært ved at opføre sig pænt, så for at få arbejdsro sendte betjentene ham ud, siger kriminalassistent Steen Foged fra Fyns Politi i Svendborg.

Det fik dog ikke drengen til at falde til ro.

- Han råbte "fucking pansersvin" i hvert fald to gange, og derfor blev han sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemænd, siger Steen Foged.

Hvad tippet angår, var der noget om snakken.

I lejligheden fandt politiet en ikke oplyst mængde hash og nogle små plastposer - såkaldte pølsemandsposer - som typisk bruges af hashsælgere.

Det hele blev beslaglagt, og ud over den aggressive ungersvend blev også en anden 17-årig dreng fra Svendborg sigtet i sagen, fortæller Steen Foged, som desuden oplyser, at der ud over de to var ni personer i lejligheden. Ingen af dem blev dog sigtet for noget.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
3
Vild jagt i Svendborgs gader - politiet fangede 16-årig indbrudstyv

Vild jagt i Svendborgs gader - politiet fangede 16-årig indbrudstyv

Både inde og ude: Det flød med hash på Svendborg-værested

Både inde og ude: Det flød med hash på Svendborg-værested

5
Flere unge ryger hash: Markant flere underretninger siden sommer

Flere unge ryger hash: Markant flere underretninger siden sommer