Fredericia-entreprenør har med pris på 168 millioner kroner afleveret det billigste bud på anden etape af Jægermarken-Toftemarken-renoveringen.

Prisen fra Egil Rasmussen er rettet til 168 millioner kroner inkl. moms.

Svendborg: Det bliver efter al sandsynlighed entreprenørfirmaet Egil Rasmussen fra Fredericia, der kommer til at stå i spidsen for anden etape af den store renovering af boligblokkene i Jægermarken, Toftemarken, Klintemarken og Frilandsvej i den vestlige del af Svendborg.

Færre lejligheder

I forbindelse med renoveringen af lejlighederne i de fire BSB-afdelinger bliver flere lejligheder større end i dag.De nuværende 275 lejligheder i Toftemarken, Klintemarken og Frilandsvej bliver til 250 lejligheder, mens de 261 lejligheder i Jægermarken bliver til 246 efter renoveringen.

Alle lejligheder får nye køkkener og badeværelser, og alle opgange får adgangskontrol. Desuden bliver alle bliver udskiftet og der indsættes såkaldt mekanisk ventilation i lejlighederne.

Nogle lejligheder bliver tilgængelige for gangbesværede og får elevator.

Fredericia-firmaet har med en pris på 168 millioner kroner afleveret det laveste bud på anden etape af renoveringsprojektet, og i øjeblikket forhandler firmaet med Domea med henblik på underskrivelsen af en endelig byggekontrakt.

- Der er ikke skrevet under på noget endnu, men vi er nået så langt, at jeg godt tør gå ud og fortælle, hvem vi forhandler med, siger Hans C. Sørensen, projektleder i Domea.

Anden etape af projektet indledes efter planen i slutningen af 2018 og omhandler en renovering af 261 lejligheder i Jægermarken.

Klar til første spadestik

Odense-firmaet Hansson og Knudsen skal stå for første etape af det store projekt, som indledes den 15. august, hvor borgmester Lars Erik Hornemann tager det symbolske første spadestik.

Udover en renovering og modernisering af 275 lejligheder i Toftemarken, Klintemarken og Frilandsvej rummer første etape også en opførelse af et 333 kvadratmeter stort fælleshus. Fælleshuset skal bygges i et område mellem Jægermarken og Toftemarken.

71 lejligheder i Toftemarken er de første, der skal have den store tur, og det er planen, at beboerne - der i øjeblikket er ved at blive genhuset - kan flytte tilbage i de nyrenoverede lejligheder til december.

De mange lejligheder skal blandt andet have nye køkkener, nye badeværelser og nye vinduer. Blokkene skal have nyt tag, og flere blokke skal også have nyt ventilationsanlæg og elevator.

Hele renoveringsprojekt skal efter planen være færdigt i foråret 2020, og det har en samlet pris på omkring en halv milliard kroner. Boligselskabet BSB Svendborg står bag projektet som ejer, mens Domea er tilknyttet som administrationsselskab og også står bag renoveringsprojektet.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Stort renoveringsprojekt sikrer arbejde til lærlinge

Stort renoveringsprojekt sikrer arbejde til lærlinge

Odensefirma skal renovere i Svendborg

Odensefirma skal renovere i Svendborg

Uden fortilfælde: Investeringer i Svendborg for over en milliard

Uden fortilfælde: Investeringer i Svendborg for over en milliard