16-årige røvere dømt


16-årige røvere dømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg: To 16-årige drenge med udenlandsk baggrund kunne ånde lettet op i går. En af dem sendte et lykkeligt smil over skulderen mod far og mor på retslokalets tilhørerpladser.

Begge slap for fængselsstraf trods deres deltagelse i et hjemmerøveri hos en 68-årig mandlig beboer på Marslevvej 16. februar sidste år.

Anklageren havde krævet ubetinget fængsel til begge.

En 13-19-årig bande bestående af fem svendborgensere med forskellig etnisk baggrund gik denne februar-eftermiddag målbevidst efter et let offer.

Først havde de banket på hos en endnu ældre mand i Byparken. Om ham vidste de, at han gik med ble. Heldigt for ham, var han ikke hjemme.

I stedet blev den 68-årige opsøgt. Han var kendt for at drikke en del og ligge inde med store pengebeløb.

De trængte ind hos det intetanende offer og låste døren. Banden fandt dog intet af værdi bortset fra en pakke cigaretter.

Men en af gårsdagens 16-årige aktører havde kastet en fjernbetjening i ansigtet på den 68-årige og måske også slået ham. Han blev tildelt ungdomssanktion af retten i går. Han skal altså være under offentligt tilsyn de næste to år, blandt andet på lukkede institutioner. Her skal han modtage såkaldt socialpædagogisk behandling. Umiddelbart efter hjemmerøveriet i Byparken modtog han en dom uden straffastsættelse. Det var dog for helt andre forseelser - i alt 22 indbrud og tyverier fra villaer.

Den anden 16-årige hjemmerøver var langt mindre aktiv i overfaldet på den 68-årige. Han slap med 10 måneders fængsel, der blev gjort betinget.

Hovedmanden bag hjemmerøveriet Kristijan Jankov er tidligere idømt fængsel i halvandet år.

16-årige røvere dømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce