Caroline Amalie Skolen - tidligere Svendborg Steinerskole - er gået konkurs.

Svendborg Steinerskole, der i sommer skiftede navn til Caroline Amalie Skole, da den flyttede ud på Tvedvej, nåede ikke at leve mere end et par år.

Skolen er nemlig begæret konkurs og lukker øjeblikkeligt.

Dermed må 13 elever og fire ansatte ud at finde et nyt sted at være.

Det var i onsdags, at Caroline Amalie Skolen blev begæret konkurs. Bag konkursbegæringen stod tre tidligere ansatte, som forlod ved udgangen af 2015, men manglede at få feriepenge og pension med sig.

Det fortæller konkursboets kurator, advokat Niels Skovgård Larsen fra firmaet Abel & Skovgård Larsen.

- De væsentligste kreditorer er tidligere ansatte på skolen. Så er der nogle kreditorer derudover, som er ret begrænsede, fortæller advokaten, som selv var på skolen for at aflevere konkursdekretet efter skoletid onsdag, hvor børnene var taget hjem.

Steiners filosofier

Svendborg Steinerskole blev stiftet i 2013 og blev bygget op om uddannelsesfilosofierne fra den østrigske filosof Rudolf Steiner, hvor der især fokuseres på den kreative dannelse. Derfor blev der i undervisningen blandt andet lagt stor vægt på de kunstneriske fag.

Skolen i Svendborg holdt i første omgang til i en privat villa, men kunne i vinteren 2014 flytte til Hjortøhus. I sommeren 2015 fandt den et nyt lejemål på Tvedvej 2 i den tidligere politistation.

Læs mere i Fyns Amts Avis lørdag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.