13-årig så bedstefar drukne


13-årig så bedstefar drukne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

13-årigt barnebarn var ikke i stand til at bjærge sin bedstefar fra Strynø Havn.

En 13-årig dreng så fredag formiddag på nærmeste hold sin pap-bedstefar drukne ud for Strynø Havn.

Ulykken skete i forbindelse med boldspil i vandet umiddelbart syd for Strynø Havn.

Ingen andre befandt sig i nærheden. Stranden var kun befolket med bedstefar og barnebarn, der stod på sandbunden og kastede bolden til hinanden, da den på et tidspunkt fløj hen over hovedet på den ældre mand og længere ud i vandet.

Han begyndte at bevæge sig udad efter bolden, men råbte pludselig om hjælp. Han befandt sig da tæt på molen ved Strynø Havn.

Den 13-årige dreng troede først, bedstefaderen lavede sjov. Drengen kan ikke selv svømme, så da alvoren gik op for ham, sprang han op på molen og fik fat i en tovende. Men det kneb tilsyneladende med at få rebet ud til den druknende eller måske allerede druknede mand.

Så i stedet ilede drengen op til det nærliggende Smakkecenter.

Herfra blev der slået 112-alarm. En helikopter fra Søværnets Operative Kommando blev straks sendt på vingerne og politiet tilkaldt, men først og fremmest gjaldt det nu om at få Strynøs egen gruppe af førstehjælpskyndige tilkaldt. På Strynø er fem af øboerne nemlig uddannet til at yde øjeblikkelig hjælp i tilfælde af for eksempel drukneulykker.

Denne gang kom beredskabet imidlertid for sent.

Medlemmerne af førstehjælpsgruppen fik manden bjærget fra havbunden, selv om sigtbarheden i vandet ikke var den bedste, men de kunne blot konstatere, at han var død.

Straks efter ankom en ambulance med Strynøfærgen, lige som lodsbåden fra Rudkøbing transporterede det lokale politi til øen.

Den afdøde mand er ikke en af Strynøs egne beboere, men holdt ferie på øen sammen med øvrige familiemedlemmer.

Af hensyn til slægtninge, der endnu ikke er underrettet, har den nærmeste familie bedt politiet om ikke at oplyse afdødes alder og hjembopæl.

Dødsårsagen er ikke 100 procent fastlagt. Endnu fredag eftermiddag stod det ikke klart for politiet, om den druknede var i stand til at svømme, eller om han er blevet ramt af et ildebefindende.

Der skal nu holdes ligsyn en af de nærmeste dage og måske efterfølgende obduktion for at klarlægge dødsårsagen.

13-årig så bedstefar drukne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce