110.000 kroner i kassen: Carlos overvældet over støtte

Søren Carlos Rasmussen er glad, overvældet og rigtig træt efter to hektiske uger, hvor Carlos' Kitschen er gået fra en lukningstruet café til et projekt, som rigtig mange i Svendborg har støttet - fredag i form af 110.000 kroner i kontanter. Foto: Katrine Becher Damkjær

110.000 kroner i kassen: Carlos overvældet over støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støttearrangement og folkefest for Carlos' Kitschen overvælder både indehaver og initiativtager.

Svendborg: Svendborgenserne var alt andet end smålige, da de ved fredagens støttearrangement kastede sedler, mønter og mobil valuta ned i Carlos' Kitschens tomme café-kasse.

Da de mange bidrag blev gjort op sent fredag aften, var der 110.000 kroner i støttekassen, og en glad, overvældet og meget træt Søren Carlos Rasmussen har dagen derpå svært ved at fordøje resultatet.

- Jeg havde i min allervildeste fantasi drømt om, at vi kunne samle 40 eller måske 50.000 kroner sammen, men nu har vi over det dobbelte. Det er jo fuldstændig vildt, når jeg tænker på, at jeg kan få 100.000 kroner på kontoen på to måneder, når det går godt i caféen, siger Søren Carlos Rasmussen.

Også musikeren Søren Lund, der var initiativtager til fredagens støttefest med musik i gaderne og en koncert i Borgerforeningen, er overvældet over støtten.

- Det er helt fantastisk. Jeg havde med vilje ikke meldt noget ud, men jeg drømte om 50.000 kroner, og det her overgår alt, hvad jeg overhovedet har turde tænke på, siger Søren Lund efter fredagens folkefest.

Støttekoncert for Carlos' Kitschen i hele Svendborg midtby fredag eftermiddag. Foto: Katrine Becher Damkjær
Der kom 110.000 kroner i kassen ved fredagens støttearrangement for Carlos Kitschen - mange i form af støtte via mobilpay. Foto: Katrine Becher Damkjær

Vendt på hovedet

Han var med, da 200 borgere fredag aften gik i fællessang fra caféen i Møllergade til Borgerforeningen. Forinden havde Søren Carlos Rasmussen leveret et energisk og bevægende tak til alle, da han greb mikrofonen og sang The Beatles' "With a Little Help from My Friends" ud over hele Møllergade.

- Jeg er bare superglad. Hele situationen er blevet vendt fuldstændig på hovedet på to uger, siger Søren Carlos Rasmussen, der dengang stod med en ubetalelig momsregning på 181.000 kroner og med en café, som han ikke længere troede på, han kunne få til at løbe rundt.

Nu er der ved at blive lavet en ny og bæredygtig forretningsmodel, og med støttekoncerten og en hemmelig donor kan momsregningen betales og Carlos' Kitschen overleve.

Søren Carlos Rasmussen fortæller, at caféen er åben lørdag, og at den fra på tirsdag igen holder åbent som normalt.

- Vi vil på sigt forsøge at finde tilbage til det gamle setup, hvor vi har åbent til frokost med hjemmelavede sandwich, men det skal stadig hænge sammen med vores sociale profil, siger han.

- Vi er og bliver et uselvisk og ærligt projekt, der har fokus på nogle mennesker, der står i en svær situation, siger Søren Carlos Rasmussen.

Cafeen i Møllergade åbnede den 25. juli 2015 med det primære formål at sluse kriminelle tilbage til samfundet.

110.000 kroner i kassen: Carlos overvældet over støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce