100.000 kroner på et døgn: Indsamling til kræftramt fynsk mor

Maja Svensson, hendes mand Julian Skov, hendes ene datter Anna Skov Svensson og Karl Emil Skov Svensson tager en selfie.
Foto: Privatfoto

100.000 kroner på et døgn: Indsamling til kræftramt fynsk mor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På under tre døgn har familien til en ung mor fra Ollerup indsamlet 142.000 kroner til brug for alternativ behandling i Tyskland. Behandlingen i Danmark har ikke kunnet fjerne kræften.

35-årige Maja Svensson fra Ollerup er syg. For tre år siden fik hun fjernet en kræftknude i låret, men et år senere konstaterede lægerne, at kræften havde spredt sig til højre lungehinde. Hun har fået flere behandlinger med stråler og kemoterapi, men sygdommen sidder stadig i lungehinden.

Derfor har Maja Svenssons søster, Thilde Svensson, startet en indsamling på siden Caremaker.dk. Målet er at skaffe 500.000 kroner, som skal bruges til en behandling i Tyskland, hvor læger har haft held med at behandle kræftpatienter med immunterapi. Det svækker kræftcellernes evne til at beskytte sig mod for eksempel kemoterapi og patientens eget immunforsvar.

Det er et mål, som mange danskere har haft lyst til at hjælpe familien i Ollerup med at nå. På blot et døgn nåede indsamlingen over 100.000 kroner, og i skrivende stund er beløbet nået op på 142.580 kroner.

Pengene kommer fra en lang række personer, der har givet fra 10 til 10.000 kroner til Maja Svensson, som er gift og har tre børn på fire, syv og 10 år.

Ifølge Caremaker.dk, firmaet som står for indsamlingen, er det aldrig før sket, at en privat, dansk indsamling på bare 24 timer har hentet over 100.000 kroner.

Foto: Privatfoto

- Det skal være et pålideligt forløb

Thilde Svensson fortæller, at familien har sendt en ansøgning om behandling til et privathospital i Bayern. I mellemtiden er hendes søster atter begyndt på strålebehandling, som både skal lindre hendes smerter og hindre kræftknuderne i at vokse.

Der er altså endnu ingen aftale om behandlingen i Tyskland, men indsamlingen, der skal dække udgifterne er sat i gang for at være forberedt, fortæller Thilde Svensson.

- Vi er gået i gang nu, for før man kan komme i behandling, kræver det formentlig, at man kommer derned og bliver vurderet, og det koster også penge. Så beløbet, vi samler ind (500.000 kroner, red.), er det beløb, som vi tror, vi skal bruge. Det kan også være, at vi får brug for meget mere, eller vi slet ikke skal bruge alle de penge, siger hun til Fyens.dk.

Hun vil opdatere siden om indsamlingen løbende og fortælle, hvad pengene bliver brugt til.

- Det skal være et pålideligt forløb, understreger Thilde Svensson.

Foto: Privatfoto

- Vi skal tro på det

Maja Svensson arbejdede indtil for et halvt år siden som vuggestuepædagog. Hun modtager nu førtidspension.

- Hun er selvfølgelig præget af sygdommen, både fysisk og psykisk. Men hvis du mødte hende på gaden, ville du ikke kunne se, at hun er syg. Jeg er virkelig imponeret over hende, siger Thilde Svensson.

Både hun og hendes søster ved, at der ikke er nogen garanti for, at den tyske behandling kan hjælpe.

- På mange måder er det jo lidt usikkert og udokumenteret, men vi er nødt til at gøre noget. Og tænk nu hvis det virker? Det skal vi tro på.

Foto: Privatfoto

100.000 kroner på et døgn: Indsamling til kræftramt fynsk mor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce