0,1 ton badedyr - kvinderne er vilde


0,1 ton badedyr - kvinderne er vilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dejligt med velklædte mænd.

Steen Lauritsen, 102 kilo, og den lidt mindre Jens Kolling på 0,1 ton, evner at bære sådan en svømmedragt fra 1800-tallet.

- Den er tør efter ti minutter, fortæller Steen Lauritsen.

Vi håber, han har badevand i tankerne.

Disse to velvoksne herrer er efterhånden fast inventar, når Shopping Svendborg holder Gammel Torvedag. I år for 31. gang.

- På et tidspunkt var Gammel Torvedag ved at falde lidt fra hinanden. Så besluttede Jens og jeg at gøre en indsats og købte de gamle 1800-tals badedragter på Femøs Jazz Festival, fortæller Steen Lauritsen.

Formentlig er han og makkeren siden blevet de mest fotograferede gæster under det omfattende arrangement.

- Kvinderne, navnlig de tyske, er vilde med os, men det må du ikke skrive, for så vrimler det bare med endnu flere store, tunge badedyr næste år, fortæller Steen Lauritsen, der uden modstand tager mod en fadbamse for at lægge krop til turistfotos.

I det andet hjørne af Torvet har to Torvedags-begyndere slået sig ned. Her sidder for første gang Frederikke Olesen, 74 år, og datteren Susanne Sørensen og strikker - akkurat som de gør derhjemme i Gislev, hvor de bor sammen.

- Vi strikker sammen, når vi kan komme til det og i hvert fald hver gang, vi får en kop kaffe, fortæller Susanne Sørensen.

Hun er helt klar over, at hun nok er lidt gammeldags. Nutidens ungdom gider ikke strikke. Hendes egne tre døtre, for eksempel, er kun akkurat i stand til at vrinkle et par sokker sammen. Så ikke mere.

Birks Hjemmestrik hedder mor-datter-boden efter deres familienavn. Salgsmæssigt er succesen behersket. Frederikke har kun solgt en enkelt af sine pudsige grise i glaskuppel.

- Men det er hyggeligt det her. Hvor får man dog snakket med mange mennesker, nikker mor og datter og strikker videre, mens Dræsinebandens Inge-Marie Nielsen passerer forbi i sit stilfulde gammeldags kostume.

Harmonikavirtuosen Lars Kierkegaard fra samme band er mindre præsentabel, som han står der på Torvet med begge hænder beskæftiget - den ene helliget en svulmende, ulækker grillpølse, den anden knugende en fadøl.

Drabelige søm

Lars Kierkegaard har dog ydet en vis indsats, mener han, for at falde i med tapetet. Han har indkøbt en hvid skjorte i Wiggers Gaard.

- Det kan godt være, mit tøj ikke er fra 1800-tallet. Til gengæld ser jeg selv lidt slidt ud, mener Lars Kierkegaard.

Sigurd Lund Henriksen fra Svendborg Erhvervsskole slår forsigtigt drabelige fire-tommers søm i en træbænk.

Eventuelle blærerøve, der ankommer til bænken, får lov at gå i krig med et seks-tommers søm.

- Det opdager de aldrig, fortæller Sigurd Lund Henriksen.

Sådan et søm kan med den tunge hammer slås i bund ved hjælp af blot tre velvalgte slag, fortæller Sigurd, der demonstrerer - og rammer ved siden af.

- Vi er her for at reklamere for tømrerfaget på Svendborg Erhvervsskole. Det er stadig det populæreste af alle håndværksfagene, siger uddannelseschefen.

0,1 ton badedyr - kvinderne er vilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce