Eleverne nægter at acceptere lukningen af Svendborg MusikCollege. Sponsorjagt og støttekoncerter skal redde musikken.
- Oh happy day, oh happy day, oh happy day-y-y.

Hele rummet vibrerede af den rytmiske sang, der strømmede fra den beskedne scene. Smilene strakte sig fra væg til væg og skulderklap blev uddelt i hobetal efter soloer og særligt svære sekvenser.

Man skulle ellers ikke mene, at de havde meget at være glade for, de unge fra MusikCollege i Svendborg, som tirsdag gav en række svingende koncerter til deres juleafslutning på Harmonien.

Ugen inden modtog de besked om, at MusikCollege til sommer drejer nøglen efter kun en sæson.

- Vi fik den koldeste mail, hvor der stod, at Erhvervsskolen ikke ville give penge til MusikCollege mere, så det lukker. Vi blev så chokerede, vi har intet hørt om, at der skulle være problemer, fortæller Camilla Sørensen på 17 år, der er repræsentant for eleverne på MusikCollege.

Siden skolen startede op i august, har godt 60 elever benyttet sig af tilbudet, og de er alle enige om, at Musikcollege er godt for både de musikalske evner og sammenholdet mellem de forskellige uddannelser på Svendborg Erhvervsskole.

- Det er det, som kan få os op mandag morgen, det giver et kæmpe fællesskab og er bare fedt, fortæller Camilla Sørensen.

Hendes navnesøster, Camilla Andersen Kreilgaard fra Slagelse, er en af de mange elever, som er flyttet til Svendborg alene for at kunne gå på MusikCollege.

Hvis lukningen til sommer bliver en realitet, overvejer hun at forlade byen igen.

- Jeg ved ikke, hvad jeg gør, men måske kan jeg finde et andet sted, hvor jeg kan dyrke musikken ved siden af studiet. Det er det, jeg vælger efter, siger den unge sjællænder.

Først og fremmest håber hun og hendes medstuderende, at de kan redde Musikcollege.

- Vi kæmper til de smider os ud, siger Camilla Andersen Kreilgaard, som bakkes op af daglig leder på MusikCollege Allan Bojsen, der er stolt over elevernes reaktion:

- De tager ikke et nej for et nej, så de har gang i alt muligt, siger han.

Alt muligt dækker over sponsorjagt, støttekoncerter, håbefulde klagebreve og underskriftindsamling.

- Vi var så vrede og kede af det, da vi fik det at vide. Vi kaster ikke med brosten eller råber og skriger, men vi vil ikke finde os i det, så vi snakker meget om, hvad vi kan og er villige til at gøre, siger Camilla Jørgensen.

En af de muligheder, eleverne kigger på, er selv at betale mere til uddannelsen, som det er tilfældet på SportsCollege.

- Vi arbejder på alt muligt, siger Camilla Jørgensen og understreger igen sit budskab til Svendborg Erhvervsskole:

- De får ikke lov til at lukke Musikcollege. Vi kæmper til det sidste. De får ikke lov.
  • Fyens Stiftstidende